Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Mnogi muku muče s odabirom obroka koji će pojesti prije spavanja. Posebno oni koji pokušavaju skinuti višak kilograma i prije spavanja pojesti kvalitetan obrok koji će im pomoći u realizaciji toga cilja i postizanju manje tjelesne težine.
Donosimo 4 prijedloga zdravih, jednostavnih večera koje su nutritivno bogate, ali ne prelaze energetsku vrijednost od 500 kcal.
Lazanje s tikvicama i špinatom
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g pelata nasjeckanih na kockice
- 2 žlice soja sosa
- 3 srednje velike tikvice
- 400 g mljevene puretine
- 8 šampinjona (narezanih na ploškice)
- 1 veći luk
- 2 režnja češnjaka
- 4 šake špinata
- 4 žlice grčkog jogurta
- 60 g mozzarelle
- malo kokosovog ulja
Postupak:
Tikvice narežite na ploške, debljine oko pola centimetra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Ploške tikvica poslažite u protvanu i pecite na 200 stupnjeva 4 minute sa svake strane pa izvadite da se ohlade.
U većoj posudi zagrijte malo kokosovog ulja te kad se zagrijte stavite luk narezan na sitno, gljive narezane na ploškice i usitnjen češnjak. Dinstajte par minuta pa dodaje mljevenu puretinu i malo vode pa dinstajte dodatnih 5 minuta. Od pelata odvojite 2 velike žlice u manju posudu, a ostalo dodajte u tavu i promiješajte s mesom i ostalim sastojcima. Poklopite i pustite još 5 minuta da se dinsta.
Špinat narežite na sitno i stavite u posudu pa ga prelijte grčkim jogurtom te promiješajte.
U protvan za lazanje stavite 2 žlice pelata (koje ste ranije odvojili) pa složite red lagano pečenih tikvica, red umaka s mljevenim mesom te red jogurta sa špinatom. Na to ponovo stavite rez tikvica, red mesa i red jogurta sa špinatom. Na vrh naslažite na ploške narezanu mozzarellu i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnu boju.
Losos s hrenom i povrćem
Sastojci: (za 1 osobu):
- 150 g svježeg lososa
- 1 žličica senfa
- 1 češnjak, nasjeckan na što sitnije
- 100 g brokule
- 100 g cvjetače
- 1 žlica maslinovog ulja
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Losos stavite na aluminijsku foliju, premažite ga senfom. Pored njega dodajte povrće pa pospite začinima. Zatvorite u aluminijskoj foliji, pa pecite u pećnici 20-ak minuta.
Pureći burgeri i mahune
Sastojci (za 1 osobu):
- 150 g mljevene puretine
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 manje glavice luka, nasjeckana na što sitnije
- 2 žličice malomasnog mlijeka
- 1/2 jaja, umućeno
- 2 žlice zobenih pahuljica, sitniji tip
- 1 žličica senfa
- 1 žličica kapara
- 200 g mahuna
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Sve sastojke osim mahuna pomiješajte i ostavite da stoji 15-ak minuta, da zobene upiju tekućinu. Među dlanovima oblikujte burgere pa stavite na protvan, na papir za pečenje i u pećnicu. Dok se burgeri peku, skuhajte mahune. Pecite 15-ak minuta.
Piletina s kvinojom i keljom
Sastojci:
- 200 g pilećih prsa
- 100 g kelja
- 50 g kvinoje
- papar
- peršin
Postupak:
Piletinu narežite na kockice, začinite i prepecite na suhoj tavi. Dok se piletina peče, skuhajte kvinoju, prema uputama na pakiranju. Također, kelj narezan na trakice stavite kuhati. Kad su kelj i kvinoja kuhani procijedite ih i pomiješajte. Dodajte piletinu i servirajte.
Objavljeno 29.08.2016.