Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovaj puding nastao je sasvim slučajno pri promišljanju što da učinim s ostatkom kuhanog prosa. Proso, iako jedna od zdravijih namirnica, meni ne odgovara okusom tj. uvijek ga moram “zakamuflirati” i začiniti jer njegov okus mi je previše bljutav (ukoliko je to moguće).
Kako često kuham veće količine žitarica, često mi ih ostane pa ih onda dekonstruiram u neko drugo jelo. Najčešće su to polpete ili pak kao dodatak u juhu i variva. Rijetko kada bih se sjetila “preokrenuti” kuhanu žitaricu u slasticu/doručak/desert.
Da ne duljim, ostatak prosa savršeno se uklopio u doručak kojeg sam napravila noć prije kako bi ujutro samo smazala bez ikakvog kuharenja. Dakle jela sam ga hladnog no probala sam i onaj topli za vrijeme pripreme i mogu vam reći kako nemam pojma koji mi je draži.Mljac, mljac oba.
Proso je idealna namirnica za puding jer njegova mekoća i sluz koju pusti prilikom kuhanja savršeno se pretvaraju u kompaktni, gusti i podatni puding.
Sastojci (za dva serviranja):
- 1 + 1/2 šalice kuhanog prosa
- 1 šalica biljnog mlijeka (koristila sam zobeno mlijeko)
- 2 žlice kakao praha
- 1 žličica cejlonskog cimeta
- 1 žličica vanilije u prahu
- 1 žličica korice naranče
- 1-2 žlice zaslađivača po želji
- prstohvat soli
Priprema:
- Skuhani proso staviti u posudu za kuhanje i dodati mlijeka te kuhati 10-ak minuta na laganoj vatri sve dok proso skroz ne omekša.
- Sada već kašasti proso staviti u blender i dodati preostale sastojke.
- Blendati sve dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.
- Ako je previše gusto dodati još malo mlijeka.
- Probajte i začinite dodatno po želji.
- Servirati možete toplo ili ohlađeno
U slast!
Objavljeno 26.02.2020.