Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovaj tart je nastao u ekspresnom roku s vrlo malo namirnica i minimumom pečenja/kuhanja. Poslužila sam ga s coulisom (ilitiga kratko prokuhano zamrznuto voće s malo sladila) od šumskog voća. Nikakva filozofija, nikakva legendarna priča, čisti užitak!
Sastojci za koru:
- 1 + 1/4 šalice zobenog brašna (skroz sitno mljevene zobene pahuljice)
- 1 šalica + 2 žlice integralnog rižinog brašna (sigurna sam da bi odlično pasalo i bademovo brašno)
- 7 svježih datulja namočenih u vrućoj vodi
- 1/2 šalice vode
- 2 žlice kokosovog ulja
Priprema kore:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tart, promjera 28 cm, obložiti papirom za pečenje.
- Zobene pahuljice samljeti u brašno.
- Zobeno i rižino brašno staviti u posudu i dobro promiješati.
- Namočene datulje ocijediti, otkoštiti i staviti u multipraktik/blender s 1/2 šalice vode i miksati dok ne dobijete pastu od datulja. Dodati kokosovo ulje i miksati.
- Prebaciti mokru smjesu u suhu i rukama umijesiti u tijesto. Ako je previše suho nakon što ste dobro umijesili onda dodati još malo tekućine no imajte na umu da je ovo tijesto pomalo drugačije od uobičajenog za tart koje je dosta masno.
- U kalup prebaciti tijesto i rukama ravnomjerno utisnuti smjesu u kalup. Pripazite da nema pukotina.
- Staviti peći u zagrijanu pećnicu cca. 10 minuta. Izvaditi i pustiti da se ohladi (u kalupu).
Sastojci za čokoladnu kremu:
- 1 + 1/2 šalice kokosovog mlijeka*
- 1 šalica kakao paste (umjesto kakao paste možete koristiti tamnu čokoladu)
- 1/4 šalice sirupa od datulje (ili neki drugi zaslađivač)**
- prstohvat soli
- 1 žličica vanilije u prahu
*Možete kupiti konzervu kokosovog mlijeka i dobro je protresti prije upotrebe ili kupiti kokosovu kremu u tetrapaku no nju ćete teže pronaći na našem tržištu (koristila sam ovu). Bitno je da je masno kokosovo mlijeko.
**Količinu odredite prema vlastitom ukusu za slatko. Navedena količina nije jako slatka stoga probajte i dodajte više ako je to potrebno.
Priprema čokoladne kreme:
- Staviti kokosovo mlijeko kuhati na laganu vatru. Kada zakuha maknuti s vatre.
- U posudu staviti kakao pastu (ili čokoladu) i sirup od datulja te preliti vrućim kokosovim mlijekom. Dobro miješati nekoliko minuta da se sastojci povežu. Smjesa će se početi stiskati.
- Kada se malo ohladila, kremu preliti u ohlađenu podlogu. Pažljivo kalupom lupnuti par puta na kuhinjski element kako bi balončići zraka izašli.
- Staviti u hladnjak na minimalno 2 sata da se ohladi i stisne.
Poslužiti ohlađeno uz coulis od šumskog voća, jagoda, borovnica ili nekog drugog bobičastog voća.
Objavljeno 29.01.2020.