Curry s piletinom i kikirikijem za izvanredan ručak

Image
Uz malo truda
4 osobe
45min

Iako je porijeklom s istoka, curry se u zadnjih nekoliko godina popularizirao i kod nas, pa je nama tako redovito na tjednom meniju. Poželite li u svoja svakodnevna jela ubaciti malo egzotike, naša je preporuka da šansu date ovom curryju s piletinom i kikirikijem!

Sastojci:

  • malo maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 3 mrkve
  • 500 g pilećeg filea
  • 50 g curry paste
  • 30 g kikiriki maslaca
  • 1 konzerva kokos mlijeka
  • temeljac / voda po potrebi
  • začini po želji
  • 35 g kikirikija

Curry s piletinom i kikirikijem

Priprema:

  1. Na malo maslinovog ulja prepržite sitno sjeckani luk, pa dodajte mrkvu te dinstajte 3-4 minute dok malo ne omekša.
  2. Dodajte na kockice nasjeckanu piletinu te miješajte da se meso sa svih strana jednako ispeče (oko 3-5 minuta).
  3. Dodajte curry pastu i kikiriki maslac te začinite po želji (nama su dovoljni sol i papar te sjeckani peršin, jer koristimo extra ljutu curry pastu, pa nema potrebe za drugim intenzivnijim okusima).
  4. Dodajte kokosovo mlijeko i pustite da se kuha još 3-5 minuta. Po potrebi podlijte temeljcem ili vodom, ako je pregusto.
  5. Poslužite uz rižu, bulgur, naan ili, kao u našem slučaju, kuskus, te posipajte na sitno nasjeckanim kikirikijem.

Objavljeno 13.12.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti