
Ekskluzivna ponuda
Uz malo truda
4 osobe
45min
Iako je porijeklom s istoka, curry se u zadnjih nekoliko godina popularizirao i kod nas, pa je nama tako redovito na tjednom meniju. Poželite li u svoja svakodnevna jela ubaciti malo egzotike, naša je preporuka da šansu date ovom curryju s piletinom i kikirikijem!
Sastojci:
- malo maslinovog ulja
- 1 luk
- 3 mrkve
- 500 g pilećeg filea
- 50 g curry paste
- 30 g kikiriki maslaca
- 1 konzerva kokos mlijeka
- temeljac / voda po potrebi
- začini po želji
- 35 g kikirikija
Priprema:
- Na malo maslinovog ulja prepržite sitno sjeckani luk, pa dodajte mrkvu te dinstajte 3-4 minute dok malo ne omekša.
- Dodajte na kockice nasjeckanu piletinu te miješajte da se meso sa svih strana jednako ispeče (oko 3-5 minuta).
- Dodajte curry pastu i kikiriki maslac te začinite po želji (nama su dovoljni sol i papar te sjeckani peršin, jer koristimo extra ljutu curry pastu, pa nema potrebe za drugim intenzivnijim okusima).
- Dodajte kokosovo mlijeko i pustite da se kuha još 3-5 minuta. Po potrebi podlijte temeljcem ili vodom, ako je pregusto.
- Poslužite uz rižu, bulgur, naan ili, kao u našem slučaju, kuskus, te posipajte na sitno nasjeckanim kikirikijem.
Objavljeno 13.12.2021.