Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Domaća savijača od sira i blitve

Image
Uz malo truda
2 osobe
20min

Nedavno sam se malo igrala sa savijačom i odlučila dosadašnje kore zamijeniti onima od heljde.

Neke sastojke sam malo ublažila i kompenzirala nečim durgim ili pak izostavila, a sve na preporuku prijateljice koja je isprobala ovaj recept i rekla da joj baš paše ova, nazovimo je, light verzija.

Možda će vam se činiti da su neki ključni sastojci izostavljeni, ali vjerujte mi, ova verzija savijače je i više nego ukusna. 

Sastojci:

  • 1 pakiranje heljdinih kora
  • 400 g blitve
  • 1 jogurt
  • 500 g posnog sira
  • himalajska sol i papar
  • kokosovo ulje

Priprema:

  1. Blitvu sitno nasjeckajte. Pomiješajte je s posnim sirom, jogurtom, pa potom dodajte sol i papar. Sve dobro promiješajte.
  2. Svaku koru premažite kokosovim uljem. Pospite nadjevom i zarolajte (ja sam rolala dvije kore istovremeno).
  3. Savijaču potom prije pečenja premažite blago kokosovim uljem.
  4. Pecite je oko 15 minuta na 200 °C.

Objavljeno 21.02.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti