Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Jela iz woka oduvijek su nam bila omiljena, pogotovo zbog činjenice da im i ne treba napraviti previše “preinaka” kako bismo dobili zdraviju verziju jer su sama po sebi zaista zdrava - kratka termička obrada, obilje povrće i nemasni komadi mesa te hrpa aroma i začina.
Ovisno o tome da li ovo jelo servirate za ručak ili večeru, možete dodati prilog od rižinih rezanaca ili riže po želji, kao ugljikohidratnu komponentu.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 filea pilećih prsa
- 1 žličica kikirikijevog ili sezamovog ulja (može i kokosovo)
- 50-100 ml sojinog umaka
- 2 mrkve
- 1 crvena paprika
- 4 komada mladog luka
- 1 manja konzerva kukuruza
- Mali komadić đumbira
- 1 žličica mješavine začina za wok
- 50 g neprženog, neslanog kikirikija iz ljuske
- Rižini rezanci ili riža, po želji
Priprema:
- Piletinu narezati na kockice ili trakice te preliti sojinim umakom i ostaviti da se marinira dok pripremate povrće.
- Mrkvu oguliti, papriku i mladi luk očistiti te svo povrće narezati na rezanve i staviti u zasebne zdjelice. Đumbir vrlo sitno nasjeckajte, a kukuruz ocijedite.
- Dobro ugrijte wok, dodajte ulje i na njemu svega par minuta na jakoj vatri pržiti kockice mesa, dok poprime bijelu boju. Izvaditi u posudu i držati na toplom.
- Sada na sokove od prženja dodati trakice mrkve i pržiti jedno 5 min na srednje jakoj vatri, dok malo ne omekša (po potrebi podlijevati s malo vode). Zatim dodati i trakice paprike, a nakon još par minuta i mladi luk. Pržite na jačoj vatri oko 7-8 minuta.
- U drugoj tavi kratko nasuho popržite oljušteni kikiriki iz ljuske, tek toliko da postane lagano smećkast i pusti aromu. Izvadite u posudicu.
- U wok umiješati đumbir i kukuruz, vratiti i meso, sve dobro promiješati pa začiniti azijskom mješavinom začina i pirjati još par min. Začiniti po potrebi dodatno paprom i sojinim umakom.
- Po želji poslužiti s rižinim rezancima ili rižom, posuto prženim kikirikijem.
Objavljeno 24.04.2024.