Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Polako nam se približava sezona jabuka, pa ako kao i mi imate viška domaćih jabuka, pripremite ove jednostavne a ukusne galette.
Fantastične su same po sebi, no dodajte im kuglicu sladoleda od burbon vanilije i dobit ćete pravu osvježavajuću poslasticu!
Za tijesto:
- 100 g integralnog pirovog brašna
- 10 g kokosovog šećera
- četvrtina žličice soli
- 20 g omekšalog kokosovog ulja
- 50 ml hladne vode (po potrebi manje)
Postupak:
- U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte kokosovo ulje.
- Umijesite tijesto tako da dodajete vode sve dok ono ne bude kompaktno.
- Mi smo ga zatim podijelile na četiri dijela i napravile četiri male galette, ali isto tako možete napraviti i jednu veliku.
- Tijesto u svakom slučaju treba razvaljati u obliku kruga, pa ga prebaciti u pleh prekriven papirom za pečenje.
Za nadjev:
- 2 jabuke
- 30 g agavinog sirupa
- sok pola limuna
- listići badema
Postupak:
- Za nadjev izrežite dvije jabuke na tanke ploškice, pa ih prelijte agavinim sirupom i sokom limuna kako bi se marinirale.
- Zatim ih poslažite na sredinu tijesta, a rubove tijesta preklopite prema unutra.
- Ako vam ostane još marinade od agave i limuna na dnu posude, uzmite kist i premažite rubove galetta, pa po njima posipajte listiće badema.
- Pecite na 180 °C oko 30-40 minuta.
Objavljeno 23.08.2021.