Ako si dosad niste ugodili s hasselback batatom sada je pravi tren da to učinite!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
2 osobe
60min

Batat volim na sve načine. Uglavnom ga koristim kao prilog, i dosad sam ga pripremala na razne načine, a hasselback samo je jedan u nizu. Moram priznati da ga u ovoj verziji jako volim.

Prvo zbog te arome koja se dogodi kod pečenja, drugo jer općenito obožavam njegov okus, a kad svemu pridodate i umak od grčkog jogurta, zbilja dobijete pravu malu zdravu senzaciju.

Nekad mi je on kao takav prilog, a nekad mi ovo bude samostalan cjelovit obrok. Mljac. 

Sastojci:

  • 4 srednje velika batata
  • 1 žlica maslaca ili gheeja
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • himalajska sol, papar
  • 6 žlica grčkog jogurta
  • 1 mladi luk, nasjeckani

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

U međuvremenu dobro operite batat i s njega uklonite svu prljavštinu. Duž njega potom napravite niz jednako raspoređenih rezova, ali ga nemojte zarezati do kraja - mora ostati cijeli.

U jednoj posudici pomiješajte maslac, ulje, majčinu dušicu, češnjak, himalajsku sol i papar. Natrljajte batat začinskom mješavinom i između rezova.

Stavite batat na lim za pečenje i pecite dok središte batata ne omekša, a vanjska strana ne postane hrskava, sve skupa oko 50 minuta do sat vremena.

U međuvremenu u posudici pomiješajte jogurt i mladi luk s prstohvatom himalajske soli i papra.

Batat poslužite uz spomenuti umak, a po želji ga pospite dodatno i naribanim parmezanom. Uslast!

Objavljeno 22.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti