Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Batat volim na sve načine. Uglavnom ga koristim kao prilog, i dosad sam ga pripremala na razne načine, a hasselback samo je jedan u nizu. Moram priznati da ga u ovoj verziji jako volim.
Prvo zbog te arome koja se dogodi kod pečenja, drugo jer općenito obožavam njegov okus, a kad svemu pridodate i umak od grčkog jogurta, zbilja dobijete pravu malu zdravu senzaciju.
Nekad mi je on kao takav prilog, a nekad mi ovo bude samostalan cjelovit obrok. Mljac.
Sastojci:
- 4 srednje velika batata
- 1 žlica maslaca ili gheeja
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žličica majčine dušice
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- himalajska sol, papar
- 6 žlica grčkog jogurta
- 1 mladi luk, nasjeckani
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
U međuvremenu dobro operite batat i s njega uklonite svu prljavštinu. Duž njega potom napravite niz jednako raspoređenih rezova, ali ga nemojte zarezati do kraja - mora ostati cijeli.
U jednoj posudici pomiješajte maslac, ulje, majčinu dušicu, češnjak, himalajsku sol i papar. Natrljajte batat začinskom mješavinom i između rezova.
Stavite batat na lim za pečenje i pecite dok središte batata ne omekša, a vanjska strana ne postane hrskava, sve skupa oko 50 minuta do sat vremena.
U međuvremenu u posudici pomiješajte jogurt i mladi luk s prstohvatom himalajske soli i papra.
Batat poslužite uz spomenuti umak, a po želji ga pospite dodatno i naribanim parmezanom. Uslast!
Objavljeno 22.03.2021.