Prefini hummus s pečenom mrkvom kao idealan snack!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
45min

Ako ste ljubitelj klasičnog hummusa, a voljeli biste probati i neke druge verzije i varijante, onda je ovo svakako jedna koju savjetujemo da probate. Radi se o hummusu koji je pojačan slasnom i slatkom pečenom mrkvom!

Njegove odlike su lijepa kremasta struktura, slatkast i bogat okus koji u kombinaciji sa začinima daje namaz bogat proteinima, vlaknima i vitaminima i izvrsna je opcija za međuobrok.

Sastojci:

  • 5-6 mrkava, nasjeckanih na kolutove
  • 1/2 žličice maslinovog ulja, za pečenje
  • 400 g ocijeđenog slanutka, iz limenke
  • 60 g tahini namaza
  • 60 ml limunovog soka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice kima
  • 1/2 žličice soli
  • Prstohvat papra
  • Do 2 žlice maslinovog ulja, po potrebi

hummus

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nasjeckanu mrkvu stavite na protvan, na papir za pečenje, pospite s pola žličice maslinovog ulja i malo soli i papra i stavite da se peče 30-35 minuta, odnosno dok ne omekša.

Dok se mrkva peče, u blender stavite slanutak, tahini namaz, limun, češnjak i kim i miksajte dok ne dobijete lijepu i jednoličnu smjesu.

Kad je mrkva pečena, dodajte je u blender i miksajte s ostalim sastojcima.

Ako je smjesa prečvrsta polako dodajte po malo ulja, dok ne dobijete smjesu željene gustoće i mazivosti.

Objavljeno 04.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti