Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Jeste kad jeli pitu gužvaru? Radi se o prefinoj, brzoj i prejednostavnoj piti koja okusom podsjeća na, ni manje ni više nego - štrukle.
Budući da se u standardnoj verziji rabi dosta ulja te vrhnje i obične pšenične kore, mi smo iskušali nešto zdraviju verziju koja uključuje kore od integralnog brašna, posni sir te kokosovo ulje. Ispalo je podjedanko dobro kao i original, uz dosta smanjen udio nezdravih masnoća. Svakako isprobati!
Sastojci (za pitu promjera 26 cm):
- 400 g kora za savijače od integralnog ili heljdinog brašna
- 360 g posnog sira kremaste teksture
- 150 g grčkog jogurta
- 100 g kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
- 4 jaja
- 200 ml mineralne vode
- 1-1,5 žličice himalajske soli
- Kokosovo ulje u spreju, za kalup
Priprema:
- Pećnicu uključite na 180°C, a kalup za tortu promjera 26 cm poprskajte kokosovim uljem u spreju ili obložite papirom za pečenje po dnu.
- U većoj zdjeli pjenjačom dobro izmiješajte jaja, sol, posni sir, jogurt, mineralnu vodu i oko 80 g otopljenog kokosovog ulja.
- Kore za savijaču raširiti na radnoj površini. Odvojiti 1-2 lista te njih obložiti po dnu pripremljenog kalupa, tako da viškovi tijesta tvore rub i slobodno vise preko kalupa.
- Preostale listove jednog po jednog odvajajte, zgužvajte u rukama i umačite u zdjelu s pripremljenom sirnom smjesom. Kad se kora natopila smjesom, malo je ocijedite da se višak smjese ocijedi, te stavite u kalup za pečenje. Umačite tako i preostale kore (sačuvajte samo jednu koju nemojte zgužvati), te takve “gužvanjke” stavljajte jednog do drugog u kalup za tortu. Ako vam ostane nešto smjese nakon umakanja svih kora, prelijte ju po sadržaju u kalupu.
- Zadnjom korom prekrijte sadržaj kalupa, te rubove tijesta uredno presavinite i posložite. Površinu premažite preostalim kokosovim uljem te stavite peći u ugrijanu pećnicu. Pecite oko 30 minuta.
- Izvadite, prekrijte čistom kuhinjskom krpom da tijesto malo otpusti (nemojte ako volite hrskavo tijesto po vrhu), te poslužite mlako. Odlično je i hladno.
Objavljeno 28.03.2021.