Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Hladniji dani nekako kao da prizivaju paljenje pećnice i ušuškavanje pod deku, uz komad svježe pečenog banana kruha i šalicu čaja. Budući da je banana bread jako zahvalan desert kojemu možete dodati što god vam padne na pamet, mi smo se ovoga puta odlučile za goji, bobice prepune vitamina i antioksidansa koje, nakon što se namoče u mlijeku, daju poseban okus dobro poznatom desertu.
Sastojci:
- 2 banane (oko 300 g)
- 30 g goji bobica
- 30 g rižinog griza (vjerujemo da može i obični griz)
- 60 g mlijeka
- 2 jaja
- 140 g agavinog sirupa (ili meda)
- 200 g integralnog pirovog brašna
- 1 žličica sode bikarbone (oko 5 g)
- 1/2 žličice burbon vanilije u prahu
- 60 g maslinovog ulja
- 40 g nasjeckane tamne čokolade (75% kakaa)
- 35 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
Banane izblendajte u blenderu do fine homogene smjese bez komadića te ostavite sa strane. U manjoj posudi pomiješajte goji bobice i griz te ih prelijte mlijekom i ostavite dok pripremate ostatak smjese.
U većoj posudi izmiksajte jaja te im dodajte agavin sirup. Cijelo vrijeme miksajući, postupno dodajte brašno pomiješano sa sodom i burbon vanilijom u prahu. Zatim umiješajte maslinovo ulje i izmiksanu bananu te smjesu od mlijeka, goji bobica i griza. Sve dobro izmiksajte, a na kraju u smjesu žlicom umiješajte čokoladu i lješnjake.
Smjesu prelijte u kalup za kruh prekriven papirom za pečenje te pecite oko 40 minuta na 180 °C, tj. dok čačkalica ne bude suha. Ostavite da se dobro ohladi prije nego što banana bread izvadite iz kalupa.
Objavljeno 24.11.2021.