Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Rijetko tko će ostati imun na spoj naranče i čokolade. Jaffa keksi dobro su odradili svoj posao i navukli svih na taj neodoljivi spoj.
Sastojci su za tortu kalupa 17 cm, a mjera za šalicu iznosi 250 ml.
Sastojci za biskvit:
- 1/2 šalice+ 1 žlica biljnog mlijeka (koristila sam bademovo nezašećereno)
- 1 žličica jabučnog octa ili soka od limuna
- 1 žlica mljevenog lana ili psylliuma
- 1/3 šalice agavinog sirupa (ili neki drugi svijetli slad poput rižinog)
- 1 + 1/2 žlice kokosovog ulja
- 1/2 šalice + 1 žlica pšeničnog polubijelog brašna T850
- 1 žlica tapioka škroba
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice agar agar u prahu
- 1/4 žličice sode bikarbone
- na vrh noža vanilije u prahu
- prstohvat soli
Sastojci za žele:
- 2 šalice soka naranče
- 2 žlice agavinog sirupa (može i više)
- 1/2 žlice agar agara u prahu
Priprema biskvita:
- Staviti grijati pećnicu na 170 stupnjeva. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje a rubove kalupa dobro nauljiti.
- Pomiješati mlijeko, jabučni ocat/sok limuna i mljeveni lan. Pustiti da odstoji 5 minuta zatim dodati slad i ulje. Dobro promiješati.
- U drugu posudu pomiješati brašno, škrop i ostale suhe sastojke.
- Dodati mokre sastojke u suhe i pomiješati ih pjenjačom dok ne dobijete gustu smjesu bez grudica.
- Prebaciti smjesu u pripremljeni kalup, poravnati i staviti peći otprilike 20-25 minuta. Dužina pečenja ovisi o pećnici stoga pripazite, možda će vašoj pećnici trebati kraće. Biskvit je gotov kada je porumenio i kada čačkalica izađe suha.
- Pustiti da se biskvit malo ohladi, zatim ga izvaditi pažljivo iz kalupa i pustiti da se do kraja ohladi na rešetki. Za to vrijeme pripremiti žele od naranče.
Priprema želea:
- Ocijediti naranče i procijediti sok kroz usko sito. Trebate dobiti samo sok bez pulpe.
- U posudicu za kuhanje staviti sok, dodati slad i pustiti da se zagrije na laganoj vatri. Dodati agar agar i promiješati pjenjačom. Pustiti da zavrije povremeno miješajući.
- Kada je sok zakuhao, zagasiti vatru i pustiti da se hladi, povremeno miješajući.
- Pripazite jer se hlađenjem počinje stvarati želatina stoga je ključan tajming.
- Biskvit sada vratite u kalup (bez papira za pečenje) i stisnite obruče kalupa. Zatim ulijte ohlađeni sok (može biti još malo topao no ne i vruć).
- Pustite u kalupu na sobnoj temperaturi da se želatina skroz stisne.
Slaganje slojeva:
- Otopite tamnu čokoladu s malo kokosovog ulja ili napravite vlastitu čokoladu te prelijte preko torte.
- Pustite da se malo stisne, a zatim obruče pažljivo otvorite i pustite da procuri ostatak čokolade po bočnim stranama torte.
- Čokolada ne smije biti previše tekuća jer će vam procuriti iz kalupa.
- Pustite da se sada skroz ohladi (možete staviti u hladnjak).
Uslast!
Objavljeno 25.08.2019.