Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovaj kruh proglašavamo definitivno najboljim do sada od svih koje smo pekle. LCHF kruh od kremastog sira, kokosa, suncokreta i sezama.
U danima kada smo na LCHF prehrani često pečemo ovaj kruh jer je sočan i možemo ga jesti i do par dana od pečenja, a da zadrži svoju svježinu.
Kruh se brzo napravi, a vjerujte nam još brže i pojede. Ima dobru teksturu i što je najbitnije ne "raspada" se dok se reže. Odlično odgovara uz maslac i domaći pekmez, ali i kremasti sir sa slanijom varijantom.
Sastojci:
- 6 jaja
- 100 g maslaca
- 150 g kremastog sira (ovdje Pilos skuta)
- prstohvat soli
- 50 g kokosovog brašna
- 30 g mljevenog suncokreta
- 25 g sezama
- 10 g psyllium ljuskica
- pola praška za pecivo
- još malo soli
- kim i sezam (za posipanje)
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Jaja pjenasto umutite, dodajte sir, otopljeni maslac i malo soli, sve umutite mikserom.
- Sve suhe sastojke pomiješajte i postepeno dodajte u tekuće sastojke, sve umutite mikserom (bit će malo gušća smjesa).
- Smjesu ostavite 10-15 minuta, zatim prebacite u uski kalup za kruh obložen papirom za pečenje, pospite sezam i kim i pecite 30-35 minuta na 180-200 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice), zadnjih par minuta stavite na ventilacijski način rada.
- Kada je kruh gotov izvadite ga i stavite ga u čistu krpu, meni je stajao u krpi do jutra.
Objavljeno 16.12.2020.