Jesenska divota: Juha od buče

Image
Uz malo truda
4 osobe
40min

Jesen je vrijeme koje mnogi jedva čekaju radi uživanja u jesenskim plodovima. To je vrijeme kestena, buče i sličnih plodova s kojima se može napraviti niz divnih i zdravih obroka.

Donosimo jednostavan recept za juhu od buče ili bundeve.

juha

Sastojci:

  • 1 grincajg za juhu
  • 1 hokkaido buča
  • komad đumbira cca 2x4cm
  • 1 manja glavica luka
  • bučine i/ili suncokretove sjemenke
  • kokosovo mlijeko (kremu)

Postupak:

  1. Buču prerezati i izvaditi koštice. Nasjeckati na kockice i staviti kuhati tako da je voda prekrije.
  2. Dok se kuha, zdinstati luk, mrkvu, celer, korijen peršina i korabicu (grincajg).
  3. Nakon nekih 15-20 min kuhanja ubaciti u posudu u kojoj se kuha buča.
  4. Oguliti đumbir, narezati na kockice i dodati u lonac ostalom povrći. Posoliti i popapriti po želji.
  5. Sve skupa kuhati još 10-ak minuta. Nakon toga zblendati štapnim mikserom, a ako treba vode dodati da juha bude gusta koliko želite.
  6. Bučine i suncokretove sjemenke popržiti na suhoj tavici dok ne počnu krckati, pa ih ubaciti u juhu, poškropiti kokosovim mlijekom.

bundeva

Objavljeno 16.10.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti