Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni KETO jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Tiramisu je definitivno jedan od najpoznatijih deserta na svijetu. Ovu talijansku slasticu odlikuje sloj biskvita umočen u kavu i mekana mascarpone krema. Danas donosimo recept za keto verziju ovog divnog kolača.
Osim što je sastavom prihvatljiviji, ovaj kolač je i puno jednostavniji za pripremu, od klasične varijante.
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 130 g eritrita
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 žličica praška za pecivo
- 140 g bademovog brašna
Mascarpone krema:
- 475 ml slatkog vrhnja
- 260 g mascarpone sira
- 4 žlice eritrita u prahu
Dodatno:
- 240 ml kave
- 4 žlica kakaa u prahu
Postupak:
Priprema biskvita:
- Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka i ostavite ih u dvije posude. Bjelanjke mikserom umutite do čvrstog snijega pa ostavite da stoji.
- Žumanjcima dodajte eritrit pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte otopljeni maslac i prašak za pecivo pa dalje miješajte. Na kraju dodajte bademovo brašno i sve dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Nježno u smjesu s brašnom, umiješajte snijeg bez previše miješanja kako bi se snijeg očuvao.
- U protvan stavite papir za pečenje pa istresite smjesu. Pecite 10-15 minuta pa izvadite iz pećnice i ostavite 1-2 sata, da se biskvit potpuno ohladi.
Priprema mascarpone kreme:
- Mutite slatko vrhnje dok ne počinje poprimati oblik šlaga.
- U drugoj posudi pomiješajte mascarpone i eritrit.
- Koristeći silikonsku špatulu, umiješajte šlag i mascarpone, također bez previše miješanja kako biste zadržali strukturu šlaga.
Kad ste pripremili kremu i biskvit krećete sa zadnjim koracima:
- Kavu izlijte u dublju posudu. Biskvit narežite tako da dobijete trakice nalik piškotama.
- Pola trakica namočite u kavu pa poslažite jednu do druge na tacnu ili tanjur na kojoj ćete držati kolač.
- Kad se naslagali cijeli sloj, preko njega premažite polovicu mascarpone smjese.
- Potom preostali dio biskvita također uronite u kavu pa posložite po kremi.
- Potom biskvit premažite preostalom kremom.
- Dekorirajte po vrhu kakaom u prahu pa stavite u hladnjak na barem 3 sata.
Objavljeno 18.03.2021.