Čokoladna divota: Kocke od kikirikija i čokolade

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kad ih samo pogledate bit će vam jasno da ih želite probati! 

Ove kocke se ne peku, napravljene su od orašastih plodova, sirupa od datulje, kakao paste i maslaca od kikirikija. Apsolutno jednostavna priprema i za 30 minuta uživanje može početi. Pa krenimo:

kolac

*1 šalica = 250ml*

Sastojci za podlogu:

  • 1/2 šalice lješnjaka
  • 1/2 šalice badema
  • 2 žlice sirupa od datulje (ili nekog drugog tekućeg zaslađivača)
  • 1 žlica kokosovog ulja

Sastojci za kremu:

  • 1/2 šalice kakao paste
  • 3/4 šalice biljnog mlijeka (koristila sam bademovo)
  • 2 žlice sirupa od datulja (ili neki drugi tekući zaslađivač)
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija (čisti maslac, bez dodataka soli i/ili šećera)
  • 1 žličica vanilije u prahu

kolac

Priprema:

  1. U multipraktiku samljeti lješnjake i bademe.
  2. Dodati sirup od datulja i otopljeno kokosovo ulje. Miksati nekoliko trenutaka da se smjesa poveže.
  3. U kalup obložen papirom za pečenje prebaciti smjesu za podlogu te utisnuti špatulom. Staviti u zamrzivač dok se priprema krema.
  4. Na parnoj kupelji u većoj posudi otopiti kakao pastu. U otopljenu pastu dodati mlijeko, sirup od datulja i vaniliju. Dobro promiješati te dodati maslac od kikirikija (sve to raditi dok je posuda na pari).
  5. Pjenjačom dobro razraditi maslac od kikirikija u smjesu i miješati sve dok ne dobijete gustu kremu bez grudica.
  6. Kremu prebaciti u kalup, izravnati te po želji posipati ekspandiranim amarantom ili rižom. Ili tostiranim lješnjacima, zrnima kakaa i sl.
  7. Staviti u zamrzivač na minimalno 30 minuta te servirati. Kolač možete držati u hladnjaku, dobro pokriven, nekoliko dana.

U slast!

Objavljeno 14.07.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!