Prava idila: Kokosov curry umak s bundevom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
3 osobe
25min

Bundeva je namirnica bogatog okusa i s hrpom hranjivih sastojaka, a u ovom jednostavnom i aromatičnom curryju sve arome će se spojiti u prekrasan obrok.

Ukoliko ovom obroku želite dodati proteina, dodajte tofu ili kockice kuhane piletine, a možete dodati i bilo koje drugo povrće, koje vam je dostupno.

Sastojci:

  • 1 žlica ulja
  • 1 srednje velika glavica luka, narezana na što sitnije
  • 2 češnja češnjaka, narezani na sitno
  • Komadić svježeg đumbira, oguljen i nariban (ili 1,5 žličice đumbira u prahu)
  • 1 žlica curry praha
  • 1/2 žličica soli
  • 1 zelena paprika, narezana na sitno
  • 2 mrkve, oguljene i tanko narezane
  • 400 g pirea od bundeve
  • 400 g slanutka iz limenke
  • 240 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 limenka kokosovog mlijeka (400 g)
  • 100-150 g smeđe riže, kvinoje ili ječma

curry

Postupak:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran, 3-4 minute. Dodajte češnjak, đumbir, curry u prahu i sol, te kuhajte dodatnu minutu, pazeći da češnjak ne zagori.

Dodajte papriku i mrkvu i kuhajte dok malo ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pire od bundeve, slanutak, temeljac i kokosovo mlijeko. Miješajte da se sjedini i zakuhajte. Smanjite temperaturu i pustite da krčka 15-20 minuta ili dok povrće ne omekša i umak se zgusne.

Kokosov curry umak od bundeve poslužite preko pripremljene cjelovite žitarice poput smeđe riže, kvinoje ili ječma.

Objavljeno 28.10.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti