Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Originalni recept za ovaj kolač objavljen je u jednoj radijskoj emisiji i zatim se proširio po internetu i raznim forumima. Većinu je oduševila heljdina kaša u slatkoj kombinaciji, a upravo zbog toga je privukao i mene.
Jedva sam čekala da isprobam recept i malo ga modificiram, a otad ga redovito pečem i kao samostalan kolač i kao podlogu za neke torte.
Pripremite:
- 150 g heljdine kaše
- 100 g preprženih badema ili lješnjaka ili drugih orašastih plodova
- 400 g oguljenih, naribanih jabuka
- 250 g svježeg posnog sira
- 100 g šećera kokosove palme
- 3 jaja
- 3 žlice maka, rogača ili grisa
- žličicu cimeta
- pola mahune vanilije ili malo vanilije u prahu
- koricu limuna ili naranče
Postupak:
Isperite heljdinu kašu pa je kuhajte u oko 4dl uzavrele vode. Ostavite je bar 20min uz povremeno miješanje, da se raskuha. Ohladite.
Dio kaše možete usitniti vilicom ili u multipraktiku, ali i ne morate.
Šećer podijelite u dva dijela i pola istucite sa žumanjcima, pola s bjelanjcima. Sir dodajte u žumanjke, miksajte da se ujednači.
Pomiješajte heljdu i mljevene lješnjake, mak, dodajte naribanu limunovu koricu, vaniliju i cimet. Ulijte u to smjesu sira i žumanjaka, naribane jabuke pa zatim i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte. Stavite u kalup (32x20) obložen papirom za pečenje i pecite 45-50 min na 180C.
Posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom (100 g tamne čokolade otopljene u 100 ml slatkog vrhnja).
Objavljeno 25.08.2022.