Kolač od heljde, jabuka i svježeg sira

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
70min

Originalni recept za ovaj kolač objavljen je u jednoj radijskoj emisiji i zatim se proširio po internetu i raznim forumima. Većinu je oduševila heljdina kaša u slatkoj kombinaciji, a upravo zbog toga je privukao i mene.

Jedva sam čekala da isprobam recept i malo ga modificiram, a otad ga redovito pečem i kao samostalan kolač i kao podlogu za neke torte.

heljda

Pripremite:

  • 150 g heljdine kaše
  • 100 g preprženih badema ili lješnjaka ili drugih orašastih plodova
  • 400 g oguljenih, naribanih jabuka
  • 250 g svježeg posnog sira
  • 100 g šećera kokosove palme
  • 3 jaja
  • 3 žlice maka, rogača ili grisa
  • žličicu cimeta
  • pola mahune vanilije ili malo vanilije u prahu
  • koricu limuna ili naranče

heljda

Postupak:

Isperite heljdinu kašu pa je kuhajte u oko 4dl uzavrele vode. Ostavite je bar 20min uz povremeno miješanje, da se raskuha. Ohladite.

Dio kaše možete usitniti vilicom ili u multipraktiku, ali i ne morate.

Šećer podijelite u dva dijela i pola istucite sa žumanjcima, pola s bjelanjcima. Sir dodajte u žumanjke, miksajte da se ujednači.

Pomiješajte heljdu i mljevene lješnjake, mak, dodajte naribanu limunovu koricu, vaniliju i cimet. Ulijte u to smjesu sira i žumanjaka, naribane jabuke pa zatim i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte. Stavite u kalup (32x20) obložen papirom za pečenje i pecite 45-50 min na 180C.

Posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom (100 g tamne čokolade otopljene u 100 ml slatkog vrhnja).

Objavljeno 25.08.2022.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti