Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Limun i mak česta su kombinacija u kolačima, a kako i neće biti kada su odličan par, što vizualno što okusom. Kolač je nastao kao rezultat želje za limunom u desertu. Bila je to uska borba sa sirovom tortom od limuna, koja će sigurno biti u realizaciji ovih dana.
Zašto bez glutena? Zato što sam odlučila na kratko, a možda i na duže ako se pokaže dobrim za mene, ne jesti gluten, čisto eksperimenta radi. Znatiželjna priroda mog duha ne da mi mira i jednostavno želim vidjeti učinke na moje tijelo, ako ih bude. Svakako javim rezultate, a do tada uživajte u ovoj bezglutenskoj deliciji.
Sastojci:
- 1 šalica brašna od smeđe riže
- 1 šalica zobenog brašna
- 1/2 žličice xantan gume*
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 šalica eritrita
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- 1/2 žličice kurkume
- 2 žlice maka
- 3/4 šalice biljnog mlijeka
- 1/2 šalice kokosovog jogurta (ili nekog drugog)
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 šalice soka od limuna
- 5 kapljica hladno prešanog ulja limuna (opcionalno, zbog intenzivnijeg okusa)
- korica jednog limuna
*mnogo je zamjena za xantan gumu u bezglutenskim pečenjima, a jedna je i mljeveni lan pomiješan s vodom (1 žlica mljevenog lana + 2 žlice vode, u ovom slučaju).
Priprema:
- Pomiješati sve suhe sastojke.
- U drugu posudu pomiješati mokre.
- Dodati mokre sastojke suhima, pomiješati (dovoljno da se sastojci ujedine) i prebaciti u nauljeni i/ili papirom za pečenje obloženi kalup za kruh.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva cca. 55-60 minuta.
- Kolač je gotov kada čačkalica izađe suha.
- Pustiti u kalupu da se malo ohladi zatim pažljivo izvaditi na rešetku i pustiti da se do kraja ohladi.
Kolač (ohlađeni) možete preliti šećernim icingom. Koristila sam eritrit umjesto bijelog šećera i odlično se snašao u toj ulozi. Imajte na umu da je poprilično slatki icing te ako niste ljubitelj pretjerano slatkog ne morate cijeli kolač preliti u debelom sloju, kao i ja, već šarati crte, uz pomoć vrećice za ukrašavanje.
Recept za icing ide ovako: pomiješati 3/4 šalice eritrita u prahu (samljeti u mlincu za kavu), pomiješati s 1 žlicom soka od limuna i 3 žlice biljnog mlijeka.**
U slast!
Objavljeno 08.03.2020.