Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Bundeva, kraljica jeseni, zbilja je toliko svestrana da se može uklopiti u apsolutno svako jelo. Zapečena, kuhana, pire pa čak i sirova vrlo je primamljivog okusa. Osobno najviše volim koristiti hokaido i butternut bundevu zbog njihove specifične slatkoće i mirisa poput neke voćke. Jesen je doba kada su one najslađe i kada im je zapravo i sezona no mogu se čuvati i jesti tijekom cijele godine.
Bundevu sam, do sada, isprobala u raznim kombinacijama i teško je reći koja mi je omiljena no spoj s čokoladom zbilja je nenadmašiv.
Ovaj put donosim recept za košarice od badema, datulja i kakaa punjene kremom od bundeve i javorovog sirupa. Zbilja su fantastične i vrlo jednostavne za pripremiti.
Sastojci za košarice:
- 2,5 šalice badema
- 1 šalica otkoštenih datulja (datulje prethodno namočite u toploj vodi sve dok ne omekšaju)
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice maslaca od kokosa
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
- Staviti grijati pećnicu na 175 stupnjeva.
- Kalupe za muffine (najbolje silikonske) ili kalupe za tart obložiti trakicama papira za pečenje. Dakle odrezati trakice debljine 1 cm i obložiti unakrsno dvije trakice po kalupu kako bi lakše mogli izvući pečene košarice.
- U multipraktiku usitniti bademe skroz u brašno, dodati sol, kakao i vaniliju te nekoliko trenutaka miksati da se ujedine. Dodati otopljeni kakao maslac te otkoštene i ocijeđene datulje. Miksati sve dok se datulje ne usitne i smjesa se na pritisak povezuje. Smjesa će biti pomalo mrvičasta. Ako je previše suha, dodati malo ulja od kokosa.
- U pripremljene kalupe stavljati smjesu (cca. 2 žlice smjese po kalupu no to ovisi o veličini vašeg kalupa) te dobro utisnuti rukama po dnu i sa strane kalupa, tvoreći košaricu. Košarica ne smije imati pukotina niti rupa te mora imati istu debljinu sa svih strana.
- Staviti košarice peći u zagrijanu pećnicu cca. 10-15 minuta. Košarice su pečene kada su se stvrdnule i lagano potamnile.
- Izvaditi košarice iz pećnice te pustiti da se ohlade u kalupu. Košarice punite kremom dok su u kalupu i stavite u hladnjak da se stisnu. Pripazite prilikom vađenja košarica iz kalupa jer su poprilično krhke.
Sastojci za kremu:
- 1 šalica pirea od bundeve (koristila sam hokaido bundevu koju sam na pari skuhala i smiksala štapnim mikserom)
- 1/2 šalice napitka od badema (ili od nekog drugog biljnog napitka)
- 3 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica brašna od tapioke (+ 2 žlice vode za otopiti)
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- 1/2 žličice cimeta u prahu
Priprema:
- Otopiti brašno od tapioke u vodi i pripaziti da ne ostanu grudice.
- U blender staviti sve sastojke i dobro izblendati. Prebaciti u posudu za kuhanje te na laganoj vatri zagrijati kremu uz miješanje.
- Pustiti da se krema skroz ohladi i puniti ohlađene košarice s ohlađenom kremom. Po želji možete ukrasiti košarice otopljenom čokoladom i zrnima kakaa (preporučujem)
Košarice čuvati u hladnjaku.
Objavljeno 10.11.2019.