Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Kad pripremate kruh od banane (banana bread) ono što od njega očekujete je sljedeće: želite da bude sočan, bogat okusom, da ima lijepu teksturu, da je nutritivno bogat i zdrav.
Ovaj recept koji vam danas donosimo će vam pomoći da napravite kruh od banane koji zadovoljava sve navedene kriterije.
Sastojci:
- 5 jako zrelih banana
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g integralnog pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice cimeta
- Prstohvat soli
- 60 g oraha
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U protvan za kruh stavite papir za pečenje ili ga premažite žlicom kokosovog ulja.
- U srednje velikoj posudi vilicom stisnite banane, tako da dobijete jednoličnu kašicu.
- Smjesi dodajte jaje i ekstrak vanilije pa dobro promiješajte i stavite sa strane.
- U dugoj posudi pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol.
- Sad suhe sastojke dodajte mokrima i sve dobro promiješajte.
- Orahe usitnite nožem pa ih dodajte u smjesu.
- Smjesu istresite u pripremljeni protvan pa stavite peći.
- Pecite 50-60 minuta, odnosno dok čačkalica kojom probodete kruh ne bude suha, što je znak da je kruh i unutra dovoljno pečen.
Ovaj kruh od banane možete čuvati na sobnoj temperaturi 2-3 dana, a u hladnjaku 7-10 dana. Također, možete ga i zamrznuti.
Objavljeno 15.06.2021.