
Ekskluzivna ponuda
Iako je užitak peći božićne kolače, uvijek dobro dođe pokoji koji je brzo gotov! Ako ste u potrazi za brzim božićnim receptima, nemojte preskočiti ovaj – naročito ako ste ljubitelj lješnjaka i kave. Kombinacija je oduševila.
Sastojci:
- 150 g lješnjaka (lagano prepečenih)
- 50 g paste od datulja (ili datulje namočene u vrućoj vodi i izblendane do fine teksture)
- 25 g kakaa
- 100 g kuhane crne kave (jake), otprilike 10 žlica
- 70 g mljevenih zobenih pahuljica
- prstohvat soli
Za ukrašavanje:
- mljeveni lješnjaci
Priprema:
Lagano prepečene lješnjake izblendajte do maslaste teksture, pa im dodajte pastu od datulja, kakao, kavu, sitno mljevene zobene pahuljice i prstohvat soli. Sve blendajte dok ne nastane kompaktna smjesa. Od smjese oblikujte kuglice i uvaljajte ih u mljevene lješnjake. Mi smo dobile oko 20 kuglica.
Objavljeno 11.12.2021.