Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako volite rizi-bizi onda ćete vjerojatno voljeti i rižoto od graška. Kako posljednjih tjedana nismo u normalnim okolnostima, tako nismo u mogućnosti ni pojesti neki obrok u hodu.
Drugim riječima, kuhanje ručka i priprema svih drugih obroka vrlo je intenzivna i svakodnevna. Tako ovih tjedana u izolaciji treba biti prije svega kreativan, a u potrazi za tim Google je moj prijatelj.
Pa, posljednje čime sam se bavila bilo je što sve napraviti s graškom koji imam u izobilju, a da nije samo prilog nego ipak neki konkretniji obrok koji može proći pod laganiji ručak. Pa, evo ga, jednostavno, ukusno i sočno - rižoto od graška.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 1 luk
- 300 g smrznutog ili svježeg graška
- 1,5 l temeljca ili vode
- 350 g riže
- 200 ml vina
- 25 g parmezana
- 2 žlice sjeckanog peršina
- listići svježe mente
Postupak:
- Polovicu maslaca otopite u posudi, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte oko 10 minuta dok ne omekša.
- Odvojite 100 g graška, ubacite ga u blender, pa ga usitnite s malo temeljca dok ne dobijete pire.
- Luku dodajte rižu, tostirajte je oko dvije minute, a zatim dodajte i vino.
- Nastavite kuhati dodajući temeljac, oko 20 minuta.
- Dodajte pire od graška i ostatak cijelog graška, parmezan i peršin.
- Maknite s vatre, ubacite kockicu maslaca da se sve prožme i poslužite toplo s listićima mente i parmezana.
Objavljeno 06.04.2020.