Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Za ovaj recept inspiriralo me naše poznato viško jelo, pojorski bronzinić. Radi se o brudetu od liganja ili sipa, sa zelenom lećom i ječmom. Iako ga jako volim baš takvog, u svom izvornom obliku, nerijetko kuham i neke druge varijante. Moj dragi frend Pelle uz ječam stavlja crnu leću pa sam je i ja počela upotrebljavati, no ječam sam odlučila zamijeniti kvinojom.
Okus sam obogatila dodavanjem zrelog ovčjeg sira, no ako vam je to blasfemično u kombinaciji s lignjama, taj dio preskočite.
Pripremite:
- 800 g očišćenih liganja
- 100 g bijele kvinoje
- 200 g crne leće
- maslinovo ulje
- 3 glavice ljubičastog luka
- 3-4 režnja češnjaka
- lovorov list
- malo svježeg ružmarina
- mali svežnjić peršinovog lišća
- 2 dl bijelog vina
- malu čašicu prošeka
- žlicu aceta balsamica
- pelate
- 100 g crnih maslina
- himalajsku sol
- svježe mljeveni papar
Postupak:
Posebno skuhajte u jednoj posudi leću i kvinoju i stavite sa strane.
U posudi debljeg dna na maslinovu ulju prodinstajte nasjeckan luk i češnjak. Dodajte lovor i ružmarin, peršin, a zatim i malu konzevu usitnjenih pelata. Umiješajte masline pa na kolutiće narezane lignje. Krakove ostavite cijele.
Pirjajte desetak minuta, dok lignje ne omekšaju. Dodajte leću i kvinoju. Podlijte vinom i prošekom, dodajte malo aceta. Začinite s malo svježe mljevenog papra, posolite po potrebi. Ostavite da se lagano krčka desetak minuta, da se ugusti.
Poslužite s malo naribanog sira po izboru.
Objavljeno 20.01.2020.