Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako dosad niste to činili, savjetujem vam da budete razigrani i maštoviti dok kuhate. Ako ste na tržnici i vidite neke zanimljive namirnice, svakako ih kupite i isprobajte ih na neki svoj način. Tako sam ja ugrabila ljubičastu mrkvu koju san našla na tržnici.
Igra asocijacija tekla je dalje, jednostavnost, mrkva, azijske kuhinje, đumbir, a sve je vodilo samo jednom rješenju, dosta klasičnoj kombinaciji, juhi od mrkve i đumbira, samo u novom, ljubičastom izdanju. Preostalo je samo početi kuhati.
Sastojci:
- 1 žlica ulja
- 2 ljubičaste (a mogu i narančaste/bijele/žute/šarene) mrkve (oko 200 g)
- 1 manji krumpir (moj je imao oko 80 g)
- 1/2 bijelog batata (može ga zamijeniti krumpir, oko 200 g)
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- jedan mali komadić đumbira
- 2 mlada luka
- Temeljac (moj je bio povrtni, oko 1,5 l, količinu prilagoditi željenoj gustoći)
- Sol, papar
Postupak:
Sve korjenasto povrće nasjeckamo na ujednačene komadiće (~1 cm * 1 cm, mrkva može na tanke kolutiće). Češnjak, luk, mladi luk i đumbir sitno nasjeckamo.
Na žlicu biljnog ulja stavimo luk i korjenasto povrće i sve lagano posolimo, dinstamo oko 5 minuta na srednjoj vatri dok nije malo omekšalo i promijenilo boju, u posudu dodamo češnjak, đumbir, mladi luk, i dinstamo još minutu.
Podlijemo temeljcem i kuhamo 20-ak minuta.
Usitnimo štapnim mikserom. Tu će dobar štapni mikser/blender biti od velike pomoći i napravit će one nijanse u teksturi koje čine juhu posebno finom.
Ako nemate dobar mikser, juhu uvijek možete procijediti kroz sitno sito i tako dobiti ekstra glatku i podatnu juhu. Ili je možete ostaviti i nešto rustikalniju, i dalje je fina.
Na kraju dodamo tekućine ako je juha pregusta, još soli i papar po svom ukusu. Ukrasimo chillijem, mladim lukom i korijanderom.
Za kraj, zašto probati ovu jednostavnu juhu? Jer je sjajan osjećaj jesti nešto tako lude boje (ako uspijete nabaviti baš tu mrkvicu), jer je brza, zdrava i dobro grije u ove hladne dane.
Objavljeno 02.01.2020.