Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Svima nam je jasno da su grickalice poput čipsa, smokija i sličnih pune loših masti i ugljikohidrata i praznih kalorija. No, ako napravite sami svoje krekere možete u njima uživati uz film ili seriju. Ali i u bilo kojoj drugoj prigodi.
Sastojci:
- 60 g bademovog brašna
- 15 g kokosovog brašna
- 20 g psyllium ljuskica
- 120 ml tople vode
- Sol
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
- U srednje velikoj posudi pomiješajte bademovo brašno, kokosovo brašno, psyllium i sol. Polako, uz stalno miješanje dodajte vodu i izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oko minutu rukama mijesite smjesu dok ne postane mekana i elastična.
- Ako vam se smjesa čini presuhom dodajte po pola žličice vode, a ako je prevlažna dodajte po 1/2 žličice psylliuma.
- Smjesa bi trebala biti vlažna, ali se ne bi smjela lijepiti za vaše dlanove.
- Sad smjesu stavite između dva papira za pečenje pa je izvaljajte dok ne dobijete debljinu od oko 1-1,5 cm.
- Maknite gornji papir za pečenje pa sad nožem ili rezačem za pizzu narežite kvadrataste krekere željene veličine.
- Na protvan preselite papir za pečenje i na njemu krekere i pecite dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju što bi trebalo biti dovoljno oko 20-25 minuta. Savjetujem da ih nakon prvih 15-ak minuta pečenja provjeravate svakih 5 minuta, da vam se ne prepeku.
- Krekeri bi trebali biti hrskavi. Kako se krekeri budu hladili kad ih izvadite iz pećnice tako će postajati sve hrskaviji.
Možete ih držati u hladnjaku u zatvorenoj posudi.
Objavljeno 01.08.2021.