Pogledaj najbolji izbor kompleta za kućnu teretanu

Low-carb kruh kao izvrsno rješenje za tost ili sendvič

Image
Jednostavno
4 osobe
50min

Sljedeći vikend idem na kratko putovanje. Kako ću puno vremena provesti u hodanju, odlučila sam se ispeći kruh i ponijeti ga sa sobom za napraviti brze sendviče, kad me uhvati glad.

Recept je jednostavan i rezultat je izvrstan low-carb kruh koji će biti izvrsna zamjena za običan bijeli kruh.

kruh

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 100 g maslaca, otopljenog
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 200 g bademovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica želatine
  • 1/2 žličice soli
  • Po želji – suncokretove sjemenke

kruh

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Jaja razbijte u zdjelu i dobro ih umutite.
  3. Potom dodajte otopljeni maslac i kokosovo ulje i ponovo dobro umutite.
  4. Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo, želatinu i sol pa mutite dok smjesa ne postane jednolična i čvrsta.
  5. U protvan za pečenje kruha stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu. Po želji po vrhu pospite suncokretove sjemenke.
  6. Pecite oko 45 minuta odnosno dok čačkalica kojom probijete kruh nije potpuno suha, što znači da je unutrašnjost kuha pečena.
  7. Kad se kruh ohladi, možete ga držati na hladnome. Potrajat će i do 7 dana, iako sam sigurna da ćete ga prije pojesti.

Objavljeno 17.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti