Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Sljedeći vikend idem na kratko putovanje. Kako ću puno vremena provesti u hodanju, odlučila sam se ispeći kruh i ponijeti ga sa sobom za napraviti brze sendviče, kad me uhvati glad.
Recept je jednostavan i rezultat je izvrstan low-carb kruh koji će biti izvrsna zamjena za običan bijeli kruh.
Sastojci:
- 7 jaja
- 100 g maslaca, otopljenog
- 2 žlice kokosovog ulja
- 200 g bademovog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica želatine
- 1/2 žličice soli
- Po želji – suncokretove sjemenke
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Jaja razbijte u zdjelu i dobro ih umutite.
- Potom dodajte otopljeni maslac i kokosovo ulje i ponovo dobro umutite.
- Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo, želatinu i sol pa mutite dok smjesa ne postane jednolična i čvrsta.
- U protvan za pečenje kruha stavite papir za pečenje pa izlijte smjesu. Po želji po vrhu pospite suncokretove sjemenke.
- Pecite oko 45 minuta odnosno dok čačkalica kojom probijete kruh nije potpuno suha, što znači da je unutrašnjost kuha pečena.
- Kad se kruh ohladi, možete ga držati na hladnome. Potrajat će i do 7 dana, iako sam sigurna da ćete ga prije pojesti.
Objavljeno 17.03.2021.