Prava jesen na tanjuru: Mekani kolačići s bundevom

Image
Uz malo truda
4 osobe
40min

U engleskom jeziku postoji naziv za ove kekse/kolačiće a to je chewy cookies. Meki keksi možda je najbliži prijevod no ja ću ih nazvati mekanim kolačićima s bundevom. Ovo nije recept za prhke, hrskave kekse već za mekane, sočne ispunjene okusima jeseni.

budeva

Sastojci (cca. 12-14 kom):

  • 2 šalice zobenog brašna
  • 3/4 šalice kokosovog šećera
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 1/4 šalice otopljenog kokosovog ulja (koristila sam bez mirisa)
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • prstohvat soli
  • 3/4 šalice tamne, gorke čokolade nasjeckane na sitno ili kakao paste (koristila sam kakao pastu koju sam usitnila)

bundeva

Priprema:

  1. Staviti grijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Napraviti pire od bundeve (skuhati bundevu i uz malo tekućine izblendati u blenderu)
  3. Pomiješati suhe sastojke (bez čokolade)
  4. Pomiješati zasebno mokre sastojke te ih dodati u suhe.
  5. Pomiješati da se svi sastojci povežu te umiješati čokoladu
  6. Uz pomoć žlice uzimati smjesu te staviti na papir za pečenje (pripremljen u kalupu za pečenje) i oblikovati u krug. Pripazite da pustite malo prostora između kolačića kako se ne bi povezali jer će mrvicu povećati obim.
  7. Staviti peći u zagrijanu pećnicu cca. 14-15 minuta, ovisi o debljini kolačića no gotovi su kada su poprimili zlaćanu boju, a rubovi su postali tvrđi.
  8. Izvadite kalup iz pećnice. Pustite da se ohlade 10-ak minuta te potom prebaciti kolačiće na rešetku da se skroz ohlade.

Najukusniji su uz šalicu hladnog ili toplog napitka od badema ili lješnjaka.

bundeva

Objavljeno 27.10.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti