Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Mješavina žitarica: Miksoto sa šparogama

Image
Jednostavno
3 osobe
30min

Zašto miksoto? Zato što mi je umjesto same riže za ovakva jela najdraži miks integralne riže, ječma i pira. 

Ječam je bogat vitaminima B5 i B12, lako probavljiv i bogat vlaknima, a pir vitaminima A, E, D, folnom kiselinom i mineralima. U kombinaciji s rižom daju bogatiji, puniji okus jelima, a odlično se slažu sa svim povrćem pa ovakav miksoto možete napraviti s porilukom, gljivama, radičem,...

miksoto

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 srednje velika glavica srebrenca ili ljutike ili par stabljika mladog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 250 g miksa riža, ječam, pir (ili riže kratkog zrna)
  • par žlica bijelog vina
  • oko 400 ml temeljca
  • 200 g šparoga
  • himalajska sol
  • svježe mljeveni papar

miksoto

Postupak:

  1. U posudi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak.
  2. Kada se luk zastakli, dodajte miks i prodinstajte dok se žitarice ne počnu lijepiti za dno posude.
  3. Podlijte vinom, ako ga koristite. Kada vino ispari, ulijte temeljac.
  4. Lagano kuhajte, uz povremeno miješanje, a pred kraj dodajte šparoge koje ste prethodno očistili i narezali.
  5. Začinite. 
  6. Po želji umiješajte žlicu-dvije maslaca i malo parmezana.
Poslužite. 

Objavljeno 05.06.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti