Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ne zafrkavamo se kad kažemo da nam je ovaj mousse možda čak i bolji od “običnih” mousseva iz slastičarni.
Toliko kremast, a tako pun bogatog čokoladnog okusa… poslužite ga u lijepoj čaši vašim gostima i garantiramo da neće prepoznati da se radi o zdravijem desertu bez hrpe dodatnih kalorija u obliku šećera. Osim toga, brže ćete ga pripremiti nego običan mousse.
Trebate li još koji plusić za ovaj desert na “kuhinjskoj to-do listi”? :)
Sastojci (za 4 osobe):
- 90 g kakao maslaca
- 40 g kakao praha
- 1 limenka (400 ml) kokosovog mlijeka
- 6 kom namočenih i ocijeđenih datulja
- 1 žličica arome vanilije
- Prstovat soli
- Stevija ili eritrit po potrebi
Priprema:
- Datulje prelijte vrućom vodom i ostavite barem sat vremena (najbolje je ovo napraviti večer prije pripreme deserta da ne morate ništa čekati).
- Na pari, na laganoj do umjerenoj vatri otopite kakao maslac, često miješajući. Ne smije mu se previše dići temperatura, tek toliko da se otopi.
- Maknite s vatre pa pjenjačom umiješajte kakao prah. Zatim umiješajte i kokosovo mlijeko, sipajući malo po malo. Tucite koju minutu pjenjačom da se sve poveže.
- Zatim sve prebacite u veći kuhinjski blender, dodajte aromu vanilije, mrvicu soli te ocijeđene datulje i sve dobro izblendajte nekoliko minuta da postane jako pjenasto. Po potrebi i ukusu dodajte malo stevije.
- Kad se sve lijepo izmiksalo i povezalo (bit će dosta tekuće), prelijte smjesu u 4 lijepe čaše. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći, da se mousse stisne.
- Prije posluživanja po želji ukrasite mousse s malo grčkog jogurta ili kokosovog vrhnja, te pospite struganom tamnom čokoladom.
Objavljeno 23.06.2021.