Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tortilje su mnogima jako drag obrok, no ako želite smanjiti udio ugljikohidrata i napraviti zdraviju verziju tortilja onda vam savjetujemo da isprobate tortilje od lanenih sjemenki.
Ove tortilje su mekane i ukusne i dobro će se uklopiti i u slatku i u slanu kombinaciju nadjeva.
Za 5 manjih tortilja potrebno vam je:
- 100 g lanenih sjemenki
- 150 ml tople vode
- Sol
Postupak:
- Lanene sjemenke sameljite u mlincu za kavu ili blenderu.
- Uzmite srednje veliku posudu i zagrijte vodu do vrenja.
- U vodu istresite mljeveni lan i sol i odmah krenite miješati drvenom kuhačom. Miješajte dok lan ne apsorbira svo vodu. U roku od 1-2 minute dobit ćete smjesu koja će se odvajati od dna posude.
- Skinite s ploče, stavite na neku neljepljivu površinu. Poput papira za pečenje. Kad se smjesa ohladi, smjesu razdijelite u 4 jednaka komada.
- Svaki komad smjese izvaljajte između dva papira za pečenje dok ne dobijete tortilje debljine oko 1-2 mm.
- Sad uzmite neku okruglu zdjelu i naopačke je stavite na tortilje, tako da rubom posude dodirujete smjesu pa nožem zaokružite po tijestu da dobijete sve jednake tortilje. Višak tijesta sve 4 tortilje stavite na hrpu pa izvaljajte još jednu tortilju.
- Zagrijte dobru neprijanjajuću tavu u kojoj ćete peći tortilje. Stavljajte jednu po jednu tortilju i pecite je 60-90 sekundi. Potom je okrenite i pecite dodatnih 30-60 sekundi. Nemojte ih prepeći jer će vam pucati. Cilj vam je da budu i dalje donekle vlažne, kako biste ih mogli motati.
Pečene tortilje ostavite da se ohlade pa ih nadjenite željenim nadjevom i navalite.
Objavljeno 30.07.2021.