Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Bazlamača (ili zlevanka, kako je sigurno neki zovu) jelo je koje se kod nas doma često pripremalo – i to najčešće kad bi mama imala viška svježeg voća koje je hitno trebalo potrošiti. Mamin smo tradicionalni recept malo izmijenile i tako dobile genijalan i osvježavajuć voćni desert.
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 g eritrita
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g integralnog pirovog brašna
- 100 g bijelog pirovog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 60 g kokosovog ulja
- 2,5 dl mlijeka po želji
- 500 g voća po želji – krušaka, jabuka, breskvi, višanja, trešanja…
Priprema:
Jaja i eritrit pjenasto umutite, pa im naizmjence dodajte suhe sastojke (brašna pomiješana s praškom za pecivo) te mokre sastojke (ulje i mlijeko). Izmiksajte u homogenu smjesu, a zatim žlicom umiješajte voće po želji. Mi smo isprobale varijante sa svježim trešnjama, s breskvama i s kruškama, stoga odaberite voće koje vama najbolje odgovara, a ako želite, možete i kombinirati različito voće. Izlijte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 °C.
Objavljeno 26.11.2021.