Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Još jedna verzija proteinskih palačinki s vrlo niskim udjelom ugljikohidrata - u ovima se kriju zdrave chia sjemenke koje im daju čvršću teksturu, ne sadrže nikakve dodane šećere, a umjesto običnog koristili smo bademovo brašno (što ih također čini i bezglutenskima).
Mi smo napravili preljev od grčkog jogurta, te ih posuli cimetom i voćem - vi ih možete poslužiti i mazati s čime god vam drago :)
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 jaja
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice bademovog brašna
- 1 mjerica whey proteina od vanilije (naruči ovdje)
- 1/2 žličice praška za pecivo
- Do 150 ml zobenog ili bademovog mlijeka
- Kokosovo ulje u spreju za pečenje palačinkica
Za posluživanje:
- 3 žlice grčkog jogurta
- 3-4 žlice zobenog ili bademovog mlijeka
- Cejlonski cimet
- Maline ili drugo voće po želji
Priprema:
- U manjem kuhinjskom blenderu izblendati jaja s chia sjemenkama. Ostaviti da bubri 15-tak minuta.
- Zatim u posudu blendera dodati bademovo brašno, whey protein, prašak za pecivo te zobeno mlijeko (prvo dodajte 50-70 ml). Izblendajte i po potrebi dodajte još mlijeka - trebate dobiti gušću, pomalo ljepljivu konzistenciju.
- Ugrijte teflonsku tavu za palačinke i poprskajte je kokosovim uljem u spreju. Zatim žlicom stavljajte malo po malo smjese i oblikujte palačinkice. Na laganoj do umjerenoj vatri pecite po par minuta sa svake strane, pazeći da se ne zapeku i ne zasuše.
- Za preljev izmiješajte grčki jogurt sa zobenim mlijekom, tako da dobijete preljev gustoće po želji. Prelijte preko pečenih palačinkica, pospite ih s malo cimeta i malo chia sjemenki po želji, te poslužite s malinama ili drugim (šumskim) voćem po želji.
Objavljeno 03.06.2024.