Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Bez brašna i ugljikohidrata: Paleo kruh sa sjemenkama

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
75min

Kruh, ali koji ne sadrži brašno ni ugljikohidrate! Isprobali smo ovaj hrskavi “kruh” pun energije i zdravih masnoća u kojem glavnu ulogu igraju - orašasti plodovi i sjemenke.

Savršena opcija ako u svojoj prehrani izbjegavate ugljikohidrate, a volite jesti “nešto kruhasto” uz vaše fit obroke.

Ovaj kruh možete ponijeti na posao, put ili izlet. Svakako savjetujemo da ponesete više ako idete u društvu jer će ga svi htjeti probati. 

kruh

Sastojci (za 2 manje štruce):

  • 200 g badema
  • 200 g bundevinih (bučinih) sjemenki
  • 75 g lana
  • 75 g sezama
  • 110 g suncokretovih sjemenki
  • 50 g oraha
  • 1,5 žličice soli
  • 6 jaja
  • 75 ml kokosovog ili maslinovog ulja

kruh

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 150°C. Pripremite dva manja (20x10 cm) silikonska kalupa za kruh (ili jedan veći). Silikonski kalup ne trebate mastiti, a ako koristite obični kalup obložite ga papirom za pečenje.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke osim soli (nije potrebno sjeckati orašaste plodove).
  3. U drugoj zdjelici izlupajte jaja i izmiješajte vilicom ili pjenjačom. Dodajte sol i otopljeno te prohlađeno kokosovo ulje te sve zajedno promiješajte.
  4. Ulijte jaja u suhe sastojke te sve dobro promiješajte. Podijelite smjesu na dva kalupa te stavite peći u ugrijanu pećnicu oko 60 minuta.
  5. Nakon toga ugasite pećnicu te kruh ostavite u pećnici s otškrinutim vratima da se ohladi.

*Ovaj kruh možete, nakon što se ohladi, čuvati do tjedan dana u hladnjaku. Također, možete ga i smrznuti, ali ga prije toga narežite na kriškice i tako pohranite.

kruh

Objavljeno 25.04.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti