Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Eingemachtes ili pileći ujušak, opisan je već u svom imenu koje na njemačkom jeziku znači sve zajedno. Ova krepka juha kojoj mnogi pribjegavaju tijekom prehlade ili mamurluka uglavnom se priprema od piletine i korjenastog povrća. Moja mama stavlja koliko mesa, toliko povrća, a iznutrice ne koristi.
Naime, pileća jetra se ponekad dodavala u sami ujušak, a ponekad koristila za knedlice pa tako ajngemahtec neki pripremaju s noklicama, neki s jetrenim knedlicama. Ja sam ovaj put napravila obične noklice, za koje vjerujem da su većini draže, a i jednostavnije za pripremu. Ja upotrijebim cijelo jaje, iako neki koriste samo žumanjak.
Sastojci:
- oko 500 g piletine od filea ili zabatka
- 1 srednja glavica luka
- 3 srednje velika mrkva
- 2 manja korijena peršina i žlica peršinovog lišća
- 100 g graška
- himalajska sol
- svježe mljeveni papar
- oko 1-1.5l pilećeg temeljca
- 1 srednje veliko jaje
- par žlica glatkog brašna
Postupak:
Na ulju ili masti prodinstajte nasjeckan luk. Dodajte piletinu narezanu na kockice. Prodinstajte pa dodajte korjenasto povrće. Kad povrće omekša, ulijte temeljac (ili vodu). Posolite, popaprite i dodajte nasjeckano peršinovo lišće. Kuhajte oko pola sata.
Pred kraj kuhanja napravite noklice. Istucite jaje i malo soli pa dodajte brašno. Smjesa vam mora biti mekana, ali ne smije curiti s vilice. Žličicu umočite u vrelu juhu pa onda zagrabite smjesu i spustite je u juhu. Kuhajte nekoliko minuta i poslužite.
Objavljeno 23.04.2020.