Pirov kruh koji će vas osvojiti svojom rahlošću

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
50min

Nažalost, vremena za domaći kruh imam samo vikendom. Ali, super je što on onda potraje i kroz tjedan.

Posljednja verzija za koju sam se odlučila bila je ova od pira, i to bez dizanja s trikom za produljivanje njegove svježine.

Pet sastojaka, kalup i malo vremena dovoljno vam je da napravite domaći, mirisni, ukusni i zdravi kruh kojim ćete se sladiti nekoliko danas. 

Sastojci:

  • 0,5 kg pirovog brašna
  • 0,5 l mineralne vode
  • žličica maslinovog ulja
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • žličica himalajske soli 

Priprema:

Pirovo brašno pomiješajte u posudi s vinskim kamenom, te dodajte mineralnu vodu, maslinovo ulje i himalajsku sol. Sve sastojke dobro promiješajte.

Dobivenu tekuću smjesu ulijte u kalup za kruh, prethodno obložen papirom za pečenje.

Zagrijte pećnice, pa ubacite kruh i neka se peče 45 min na 180 stupnjeva.

Kad je kruh pečen, mlakom vodom ga pošpricajte po kori i umotajte u vlažnu krpu. Tako ćete mu produžiti rahlost.

Uživajte!

Objavljeno 25.03.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti