Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako još niste, vrijeme je da batat počnete koristiti u slatkim jelima, jer im daje takvu finu teksturu i okus. Mi smo ga u ovome receptu kombinirale s bundevom u klasičnoj jesenskoj piti. Ako volite hrskavo tijesto i pufnaste kreme, ovaj recept ne smijete zaobići!
Sastojci:
Za tijesto:
- 300 g ječmenog integralnog brašna
- prstohvat soli
- 150 g maslaca
- 20 g kakaovog maslaca
- 30 ml vode
- mala mahuna tonke (1 g)
- 20 g tekućeg jogurta
Za kremu:
- pire od 500 g očišćenog batata
- 300 g pirea od hokaido tikve
- 3 jaja
- 80 g eritrita
- 30 g gustina
- 1 žličica spekulatis začina (cimet, muškatni oraščić, klinčić, anis)
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Za tijesto:
Sol dodajte brašnu, dodajte običan maslac i promijesite u rahlu smjesu. Kakaov maslac razribajte u tarioniku dok ne dobijete smjesu nalik plastelinu. U njega po malo dodajte brašno i maslac koje ste prije toga sjedinili. Kada sve to pomiješate, dodajte jogurt i vodu i umijesite u tijesto. Ako vam se smjesa lijepi za podlogu, pobrašnite ju s dodatnim brašnom.
Tijesto stavite na hlađenje 10-ak minuta te ga nakon toga izvaljajte (najlakše je na papiru za pečenje) i prenesite u kalup za pite (promjera 28 cm). Pecite ga na 180 C 30 minuta.
Za kremu:
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umiksajte u snijeg, a žumanjke miksajte s eritritom dok se ne zapjene. U njih dodajte gustin i dobro ga smiksajte. Pire od bundeve i batata dodajte u smjesu žumanjaka, smiksajte te na kraju špatulom dodajte bjelanjke i lagano ih umiješajte u homogenu smjesu koju ćete izliti preko tijesta. Pecite još 20-ak minuta na 190 C.
Objavljeno 09.12.2021.