Počastite se: Rižoto sa škampima

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
2 osobe
30min

Priprema ovog obroka je jako jednostavna, a dobit ćete kremasti fini rižoto kojem ni najizbirljiviji neće naći zamjerke. Ovaj obrok savjetujemo da pojedete kao nagradu za dobro odrađen trening ili nedjeljni ručak za vas i vašu obitelj.

Sastojci:

  • 1 pakiranje zamrznutih očišćenih škampa
  • 1 glavica luka
  • 1 šalica riže
  • 1 litra vode ili temeljca
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 žličica maslaca
  • Sol, papar, peršin
  • Maslinovo ulje

riza

Postupak:

Glavicu luka narežite na što sitnije.

U dubljoj tavi ili posudi zagrijte ulje pa dodajte na sitno nasjeckan luk. Uz stalno miješanje, dajte luku 2-3 minute da se zacakli, ali pazite da ne izgori. Dodajte rižu pa uz stalno miješajte, dinstajte još 3-4 minute.

Ulijte 250 ml temeljca, promiješajte i uz često miješanje pirjajte dok temeljac ne ispari.

Potom ulijte vino pa ponovite isti postupak, dok vino ne ispari.

Sad dodajte škampe i preostali temeljac, promiješajte i ostavite da se lagano kuha. Kad je riža pri kraju, dodajte začine, promiješajte i ostavite da se kuha dok riža nije željene kuhanosti.

Na kraju dodajte maslac i začine, promiješajte da se maslac otopi (on će dati finu kremastost) pa maknite s ploče i ostavite 10-ak minuta da se preostala tekućina upije, a rižoto dobije lijepu aromu i strukturu.

Poslužite odmah uz, čašu finog bijelog vina, za zdravlje!

Uslast i živjeli!

Objavljeno 25.11.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti