Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako vam nedostaje ideja za ručak bez mesa, a u frižideru imate viška povrća, ovome quicheu morate dati šansu.
Iako je nama najdraža kombinacija tikvica i mrkve, znale smo eksperimentirati i s porilukom, keljom i špinatom, i svaki put je ispao genijalno! A ono što je najvažnije, prolazi i kod onih koji nisu baš neki ljubitelji povrća.
Tijesto je uvijek isto:
- 300 g integralnog pirovog brašna
- 6 g soli
- 120 g hladnog maslaca
- hladna voda (dodajte postupno, ali ne više od 1 dl)
Priprema tijesta:
Pomiješajte suhe sastojke te dodajte na listiće narezan maslac. Izmrvite prstima, a po potrebi dodajte vode.
Kad se tijesto formira, izvaljajte ga u obliku kalupa, prebacite ga u kalup te izbodite vilicom da se ne napuhne. Zapecite 10-15 minuta na 180°C.
Za to vrijeme napravite nadjev:
- povrće po želji – kod nas najčešće 2 tikvice, naribane i ocijeđene; inače kelj, poriluk, brokulu opkuhamo i nasjeckamo na sitno
- 2 naribane mrkve (njih uvijek stavljamo, bez obzira na to koje je povrće baza)
- 250 g posnog sira
- 3 jaja
- 1/2 praška za pecivo
- sol, papar i začini po želji
Priprema:
Za nadjev pomiješajte sve sastojke, a smjesu prelijte preko zapečenog tijesta. Povećajte temperaturu na 200° i pecite još 30-40 minuta.
Objavljeno 26.02.2021.