
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Obožavam lignje, na sve načine. Još ako imate one prave jadranske, cijela stvar postaje još bolja.
Kad mi treba neki brzinski ljetni obrok, i nemam baš previše vremena, a ne želim zaglibiti i jedu mi se baš lignje, ovo je recept kojeg se obično držim.
Zbilja je jednostavno i nema previše mudrovanja. Lignje malo prepržite na maslinovom ulju, u međuvremenu napravite domaću salsu i to je to. Navalite.
Sastojci:
- 1/2 kg očišćenih lignji narezanih na kolutiće
- 200 g sjeckanih rajčica (svježe ili iz konzerve)
- 2 režnja češnjaka
- žlica svježeg sjeckanog peršina
- 2 žlice kapara
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- himalajska sol
- papar
Priprema:
Kolutiće lignji posolite i popaprite po ukusu.
U međuvremenu pripremite salsu tako što ćete u posudu staviti sjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, kapare, jednu žlicu limunovog soka, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i ostavite sa strane.
U tavici zagrijte maslinovo ulje, dodajte lignje.
Nakon jedne minute okrenite kolutiće lignje na drugu stranu i pecite još par minuta kako ih ne biste prepekli.
Kolutići su pečeni kada poprime bijelu boju.
Nakon što su lignje gotove zalijte ostatkom soka od limuna i dodajte salsu.
Objavljeno 29.06.2020.