Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Znam da je mnogima ideja "pite" isključivo vezana uz lisnato tijesto. No, ako se ipak zaželite ovoga jela, a prednost dajete zdravijim varijantama, onda sam sigurna da će ovo što slijedi zadovoljiti vaše nepce.
Ova, nazovimo je "američka" pita je sočna, hrskava, ukusna i jako jednostavna za pripremu! Uživajte!
Sastojci za koru:
- 280 g bademovog brašna
- 1/2 žličice soli
- 50 g kokosovog ulja (izmjereno čvrsto, a zatim rastopljeno)
- 1 veliko jaje
Sastojci za nadjev:
- 450 g zamrznutog špinata (odmrznuti i procijediti)
- 230 g usitnjenog feta sira
- 115 g krem sira
- 55 g mozzarele (nasjeckane)
- 4 češnja češnjaka (ustinjena)
- 1 žlica svježeg kopra (sjeckanog)
- 4 velika jaja
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Smjesa je primjerena za okrugli protvan promjera 23 ili kvadratni od 20 cm.
- U većoj posudi pomiješajte bademovo brašno i sol.
- Dodajte rastopljeno kokosovo ulje i umućeno jaje te miješajte dok se potpuno ne sjedini. Smjesa će biti dosta suha, ali nastavite miješati dok smjesa ne postane jednolična.
- Smjesu stavite u protvan i stisnite je po dnu te uz rubove tako da dobijete rub.
- Stavite u pećnicu i pecite 10-12 minuta, dok kora ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
- Dok se kora peče, u drugoj posudi pomiješajte sve sastojke za nadjev, osim jaja. Tek kad ste sve pomiješali, dodajte prethodno umućena jaja, pa dodatno promiješajte.
- Kad je kora gotova, izvadite je iz pećnice te u nju ulijte smjesu jaja i špinata pa vratite u pećnicu.
- Pecite 30-40 minuta, odnosno dok se središnji dio ne stvrdne i zapeče.
Kad je gotovo, izvadite, ostavite da se malo ohladi pa narežite na trokute i uživajte u ovoj verziji pite sa špinatom.
Objavljeno 30.04.2020.