Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Prefini domaći sladoled od kokosa i stracciatelle!

Image
Jednostavno
3 osobe
20min

U ovim vrućim ljetnim danima uživajte u domaćem sladoledu koji je nutritivno bolji, a okusom ravnopravan klasičnom kupovnom sladoledu. 

sladoeld

Sastojci:

  • 2 vrećice praška za puding
  • 900 ml bademovog mlijeka
  • 2 žlice eritrita
  • 5 kapi vanilije
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 mjerice wheya od kokosa (naruči ovdje)
  • 50 g tamne čokolade

sladoled

Priprema:

  1. Zagrijati bademovo mlijeko, ostaviti malo mlijeka sa strane i u posudici dobro umiješati prašak s malo mlijeka i eritrita.
  2. Kad mlijeko lagano krene kuhati, dodajte smjesu  i dobro pjenjačom miješajte.
  3. Zatim prebacite puding na dva veća tanjura, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na cca 1,5 h da se dobro ohladi.
  4. Vrhnje za šlag čvrsto umutiti, dodajte puding i dobro mikserom umiješajte.
  5. Zatim dodajte whey, malo vanilije i nasjeckanu čokoladu.
  6. Smjesu prebacite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Svakih 30-40 min izvadite iz škrinje i dobro pomiješajte.
  7. Na ovaj način ćete izbjeći stvaranje kristalića leda, nakon tri puta miješanja ostavite minimalno 2 h da se stisne. Poslužite u kornetu ili zdjelici.

Objavljeno 05.08.2024.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti