Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni KETO jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Bez obzira na datum, vrijeme ili bilo koju drugu okolnost, uvijek je pravi trenutak za čokoladne brownieje. Pravi ljubitelji čokolade ovaj brownie će pojesti kao desert i uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 65 g kokosovog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 60 g kakaa u prahu
- 4 jaja
- 100 g brezinog šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 limenka kokosovog mlijeka
Čokoladna glazura (po želji)
- 120 g tamne čokolade (preko 80% udjela kakaa)
- 120 ml kokosovog mlijeka
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Manji kvadratni ili okrugli protvan namažite kokosovim uljem ili u njega stavite papir za pečenje.
- U srednje velikoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu pa ostavite sa strane.
- U drugoj posudi dobro umutite jaja s brezinim šećerom pa potom ovu smjesu ulijte u suhe sastojke i dobro promiješajte.
- U smjesu umiješajte ekstrakt vanilije i kokosovo mlijeko pa dobro izmiješajte dok niste razbili sve grudice.
- Smjesu potom istresite u protvan i stavite peći na sredinu pećnice na 50 minuta. Nakon 30 minuta pečenja, kolač prekrijte folijom kako biste priječili da se s gornje strane prepeče.
- Kolač je pečen kad čačkalica kojom probodete kolač bude suha. To vam je najjednostavniji test.
- Dok se kolač peče, pripremite smjesu za glazuru.
- Na laganoj vatri zagrijte tamnu čokoladu i kokosovo mlijeko. Umjesto kokosovog mlijeka ovdje možete koristiti slatko vrhnje.
- Grijte dok se po rubovima posudice ne krenu stvarati mjehurići, a tijekom zagrijavanja cijelo vrijeme miješajte da spriječite zagorijevanje.
- Glazuru prelite preko brownieja pa po želji pospite još mrvicama kokosa. Stavite da se hladi pa kad se ohladi narežite na brownieje željene veličine.
Objavljeno 05.01.2021.