Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Započnite dan idealnim proteinskim čokočinkama s preljevom od lješnjaka

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
3 osobe
20min

S kombinacijom čokolade i lješnjaka nikada ne možete pogriješiti, posebno ako se radi o palačinkama. Dobre stare palačinke u čokoladnoj (i proteinskoj) verziji s preljevom od lješnjaka ni najzahtjevnije sladokusce neće ostaviti ravnodušnima!

Za 10-ak palačinki trebat će vam blender i sljedeće namirnice:

  • 2 banane
  • 2 jaja
  • 60 g sitno mljevenih zobenih pahuljica 
  • 40 g whey proteina od čokolade (naruči ovdje)
  • 2 žličice kakaa (oko 7 g)
  • pola praška za pecivo
  • otprilike 1,5 dl mlijeka po izboru (dodajte više ako smjesa nije tekuća)

Smiksajte sve sastojke u blenderu (ili mikserom, samo onda prvo dobro izgnječite banane) i pecite na tavi premazanoj kokosovim uljem. Pečene palačinke preporučujemo prekriti drugim tanjurom ako ih pečete s manje ulja, kako ne bi bile suhe.

cokocinke

Za čokoladni namaz trebat ćete samo četiri sastojka:

  • 200 g lješnjaka
  • 50 g mljevenog eritrita
  • 35 g kakaa
  • 40 g kokosovog ulja

Lješnjake rasporedite na pleh i kratko ih tostirajte u pećnici (15-ak minuta na 150°C). Ostavite da se malo prohlade, pa uzmite krpu i protrljajte ih kako bi se ona tamna smeđa opnica skinula. Stavite ih u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Kako se ne bi dogodilo da od maslaca od lješnjaka najednom nastane samo jedna velika gruda, važno je pratiti redoslijed dodavanja sastojaka – otopite kokosovo ulje, a u tekuće dodajte malo po malo eritrita u prahu i kakaa, miješajući tako da smjesa na kraju bude gusta i tekuća. Tek ju sada dodajte u blender te blendajte dok se maslac od lješnjaka i dobiveni čokoladni sirup ne povežu. Koristite kao preljev za palačinke, a ostatak pohranite u teglicu.

cokocinke

Objavljeno 17.06.2024.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti