Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Proteinske čokoladne kocke s kikiriki maslacem (bez pečenja)

Image
Uz malo truda
3 osobe
30min

Divno, slatko, ukusno, od probranih kvalitetnih namirnica. Ne zahtijeva pečenje. Vrlo jednostavno za pripremu.

U videu pogledajte kako napraviti proteinske čokoladne kocke s kikiriki maslacem (bez pečenja).

Pogledajte video:

Sastojci (za lim 20x15 cm)

Podloga:

  • 150 g proteinskih keksa
  • 40 g kokosovog ulja

Kikiriki krema:

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

  • 125 g kikiriki maslaca (smooth)
  • 240 g posnog sira kremaste teksture, bez grudica (npr. Milbona iz Lidla)
  • 40 g kokosovog šećera
  • 1 žličica arome vanilije

Čokoladna krema:

  • 120 g tamne čokolade (80% kakaa ili više)
  • 100 g grčkog jogurta
  • 240 g posnog sira kremaste teksture, bez grudica (npr. Milbona iz Lidla)
  • 1 žličica arome vanilije
  • 40 g kokosovog šećera

Dekoracija:

  • sjeckani kikiriki
  • Glazura od tamne čokolade:
  • 50 g tamne čokolade (80% kakaa ili više)
  • 1/2 žličice kokosovog ulja

kockice

Priprema:

Proteinske čokoladne kekse sameljite u multipraktiku da postanu potpuno mrvičasti. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje, dobro promiješajte smjesu (može se povezati i u multipraktiku sve), pa podlogu dobro utisnite špatulom ili prstima u dno kalupa 20x15 cm. Ja sam koristila dasku obloženu papirom za pečenje i pomični obruč radi lakšeg vađenja kolača, no Vi možete koristiti i običan kalup s dnom (iako ćete se malo namučiti s vađenjem kolača u tom slučaju :) ). Podlogu odložite sastrane dok pripremate prvu kremu.

Za kikiriki kremu, pomiješajte kikiriki maslac, posni sir, kokosov šećer i aromu vanilije. Dobivenu kremu premažite po podlozi i dobro zagladite špatulom, te sve stavite u hladnjak dok pripremate čoko kremu, da se stisne radi lakšeg stavljanja slijedećeg sloja.

Za čokoladnu kremu, prvo na pari rastopite čokoladu. Ostavite par minuta, a zatim je pomiješajte s grčkim jogurtom. Smjesu prohladite 10-tak minuta na sobnoj temperaturi.

U lagano prohlađenu smjesu sada dodajte posni sir, aromu vanilije i kokosov šećer te sve pjenjačom povežite u jednoličnu smjesu. Probajte te po potrebi i ukusu dodajte još malo kokosovog šećera (jer slatkoća uvelike ovisi o postotku kakaa u tamnoj čokoladi koju odaberete). Premažite čoko kremu preko ohlađene kikiriki smjese, te sve stavite hladiti u hladnjak na barem 2 sata.

Pomoću nožića namočenog u vodu odvojite rubove kolača od kalupa pa izvucite obruč. Tijekom rezanja kolača nožić namačite u mlaku vodu, pomognite si i špatulom, te nakon svakog reza nožić obrišite kuhinjskim ručnikom i ponovno namočite u vodi i ocijedite. Kremice su malo mekše, te na ovaj način želimo postići što ljepši presjek. Ako vidite da se kremice još “mackaju”, stavite kolač na 10 minuta u zamrzivač pa ga potom režite.

Za dekoraciju, pripremite čokoladnu glazuru. Na pari ratopite tamnu čokoladu sjeckanu na kockice zajedno s kokosovim uljem. Glazuru stavite u prozirnu vrećicu za zamrzavanje, održite joj vrrrlo mali vrh tako da čokolada iz nje može kontrolirano teći - sada ste dobili čokoladnu “pisaklju”. Njome crtajte šare po površini kolača, te na kraju sve pospite sjeckanim kikirikijem. Ohladite još malo da se glazura stisne pa poslužite i uživajte :)

kockice

Objavljeno 01.03.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija