Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Divno, slatko, ukusno, od probranih kvalitetnih namirnica. Ne zahtijeva pečenje. Vrlo jednostavno za pripremu.
U videu pogledajte kako napraviti proteinske čokoladne kocke s kikiriki maslacem (bez pečenja).
Pogledajte video:
Sastojci (za lim 20x15 cm)
Podloga:
- 150 g proteinskih keksa
- 40 g kokosovog ulja
Kikiriki krema:
- 125 g kikiriki maslaca (smooth)
- 240 g posnog sira kremaste teksture, bez grudica (npr. Milbona iz Lidla)
- 40 g kokosovog šećera
- 1 žličica arome vanilije
Čokoladna krema:
- 120 g tamne čokolade (80% kakaa ili više)
- 100 g grčkog jogurta
- 240 g posnog sira kremaste teksture, bez grudica (npr. Milbona iz Lidla)
- 1 žličica arome vanilije
- 40 g kokosovog šećera
Dekoracija:
- sjeckani kikiriki
- Glazura od tamne čokolade:
- 50 g tamne čokolade (80% kakaa ili više)
- 1/2 žličice kokosovog ulja
Priprema:
Proteinske čokoladne kekse sameljite u multipraktiku da postanu potpuno mrvičasti. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje, dobro promiješajte smjesu (može se povezati i u multipraktiku sve), pa podlogu dobro utisnite špatulom ili prstima u dno kalupa 20x15 cm. Ja sam koristila dasku obloženu papirom za pečenje i pomični obruč radi lakšeg vađenja kolača, no Vi možete koristiti i običan kalup s dnom (iako ćete se malo namučiti s vađenjem kolača u tom slučaju :) ). Podlogu odložite sastrane dok pripremate prvu kremu.
Za kikiriki kremu, pomiješajte kikiriki maslac, posni sir, kokosov šećer i aromu vanilije. Dobivenu kremu premažite po podlozi i dobro zagladite špatulom, te sve stavite u hladnjak dok pripremate čoko kremu, da se stisne radi lakšeg stavljanja slijedećeg sloja.
Za čokoladnu kremu, prvo na pari rastopite čokoladu. Ostavite par minuta, a zatim je pomiješajte s grčkim jogurtom. Smjesu prohladite 10-tak minuta na sobnoj temperaturi.
U lagano prohlađenu smjesu sada dodajte posni sir, aromu vanilije i kokosov šećer te sve pjenjačom povežite u jednoličnu smjesu. Probajte te po potrebi i ukusu dodajte još malo kokosovog šećera (jer slatkoća uvelike ovisi o postotku kakaa u tamnoj čokoladi koju odaberete). Premažite čoko kremu preko ohlađene kikiriki smjese, te sve stavite hladiti u hladnjak na barem 2 sata.
Pomoću nožića namočenog u vodu odvojite rubove kolača od kalupa pa izvucite obruč. Tijekom rezanja kolača nožić namačite u mlaku vodu, pomognite si i špatulom, te nakon svakog reza nožić obrišite kuhinjskim ručnikom i ponovno namočite u vodi i ocijedite. Kremice su malo mekše, te na ovaj način želimo postići što ljepši presjek. Ako vidite da se kremice još “mackaju”, stavite kolač na 10 minuta u zamrzivač pa ga potom režite.
Za dekoraciju, pripremite čokoladnu glazuru. Na pari ratopite tamnu čokoladu sjeckanu na kockice zajedno s kokosovim uljem. Glazuru stavite u prozirnu vrećicu za zamrzavanje, održite joj vrrrlo mali vrh tako da čokolada iz nje može kontrolirano teći - sada ste dobili čokoladnu “pisaklju”. Njome crtajte šare po površini kolača, te na kraju sve pospite sjeckanim kikirikijem. Ohladite još malo da se glazura stisne pa poslužite i uživajte :)
Objavljeno 01.03.2020.