Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Izvrsna ideja kako od zdravih sastojaka napraviti prefine proteinske kockice u kojima ćete moći uživati nakon svakog obroka, bez straha da ćete ugroziti formu.
U video receptu donosimo vam kako pripremiti proteinski brownie od zobenog brašna i posnog sira.
Pogledajte video:
Sastojci (za lim 20x20 cm ili 16 kocki):
1. dio (“biskvit”)
- 110 g kokosovog ulja
- 170 g kokosovog šećera
- 2 jaja
- 3 žlice zobenog mlijeka (čokoladnog ili običnog)
- 30 g kakaa u prahu
- 100 g zobenog brašna
2. dio (“krema”)
- 220 g posnog sira kremaste teksture
- 30 g kokosovog šećera
- 1 jaje
- 1 mjerica (30 g) wheya od vanilije (kupi OVDJE)
Priprema:
Pećnicu upalite na 180°C. Kokosovo ulje (rastopljeno na laganoj vatri) stavite u zdjelu prikladnu za miksanje, dodajte kokosov šećer i izmiksajte par minuta. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući i povezujući smjesu između dodataka jajeta. Kad ste dodali i drugo jaje, izmiksali i dobili pjenastu smjesu, dodajte i mlijeko te još malo izmiksajte.
U smjesu dodajte zobeno brašno i kakao, te sve dobro promiješajte ručno, pjenjačom. Trebate dobiti gustu, bogatu smjesu. Stavite je u silikonski kalup za pečenje veličine 20x20cm (ili u običan kalup obložen papirom za pečenje, ako nemate silikonski).
Za “kremu”, pjenjačom dobro izmiješajte posni sir, preostalo jaje, 30 g kokosovog šećera i mjericu wheya. Dobivenu kremu stavljate žličicu po žličicu na tamnu smjesu, s malim razmakom. Kad ste potrošili svu bijelu kremu, uzmite vilicu i njome lagano odižite smjesu odozdo prema gore, tako da na kolaču dobijete lagani mramorni efekt. Vilicom još malo prođite površinom, ali ne previše da ne izmiješate previše smjese i izgubite efekt.
Pecite na 180°C oko 25-30 minuta (ovisi o jačini vaše pećnice). Pečenost možete provjeriti čačkalicom, koja može izaći mrvicu “zamusana” jer brownie ne smijemo prepeći. Izvaditi i ohladiti, pa rezati na kocke.
Poslužiti s voćem po želji.
Objavljeno 19.01.2020.