Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Gozba: Proteinski brownie od zobenog brašna i posnog sira

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
4 osobe
45min

Izvrsna ideja kako od zdravih sastojaka napraviti prefine proteinske kockice u kojima ćete moći uživati nakon svakog obroka, bez straha da ćete ugroziti formu. 

U video receptu donosimo vam kako pripremiti proteinski brownie od zobenog brašna i posnog sira.

Pogledajte video:

Sastojci (za lim 20x20 cm ili 16 kocki):

1. dio (“biskvit”)

  • 110 g kokosovog ulja
  • 170 g kokosovog šećera
  • 2 jaja
  • 3 žlice zobenog mlijeka (čokoladnog ili običnog)
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g zobenog brašna

2. dio (“krema”)

  • 220 g posnog sira kremaste teksture
  • 30 g kokosovog šećera
  • 1 jaje
  • 1 mjerica (30 g) wheya od vanilije (kupi OVDJE)

kocke

Priprema:

Pećnicu upalite na 180°C. Kokosovo ulje (rastopljeno na laganoj vatri) stavite u zdjelu prikladnu za miksanje, dodajte kokosov šećer i izmiksajte par minuta. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući i povezujući smjesu između dodataka jajeta. Kad ste dodali i drugo jaje, izmiksali i dobili pjenastu smjesu, dodajte i mlijeko te još malo izmiksajte.

U smjesu dodajte zobeno brašno i kakao, te sve dobro promiješajte ručno, pjenjačom. Trebate dobiti gustu, bogatu smjesu. Stavite je u silikonski kalup za pečenje veličine 20x20cm (ili u običan kalup obložen papirom za pečenje, ako nemate silikonski).

Za “kremu”, pjenjačom dobro izmiješajte posni sir, preostalo jaje, 30 g kokosovog šećera i mjericu wheya. Dobivenu kremu stavljate žličicu po žličicu na tamnu smjesu, s malim razmakom. Kad ste potrošili svu bijelu kremu, uzmite vilicu i njome lagano odižite smjesu odozdo prema gore, tako da na kolaču dobijete lagani mramorni efekt. Vilicom još malo prođite površinom, ali ne previše da ne izmiješate previše smjese i izgubite efekt.

Pecite na 180°C oko 25-30 minuta (ovisi o jačini vaše pećnice). Pečenost možete provjeriti čačkalicom, koja može izaći mrvicu “zamusana” jer brownie ne smijemo prepeći. Izvaditi i ohladiti, pa rezati na kocke.

Poslužiti s voćem po želji.

kocke

Objavljeno 19.01.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti