Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Jeste li pročitali naslov i isti tren dobili želju ovaj kolač imati ispred sebe i uživati u svakom zalogaju? Mi jesmo!
Ne samo da lijepo izgleda već je i okusom - prefin!
Sastojci:
Podloga:
- 2 bjelanjka
- 150 g mljevenih badema
- 200 ml sojinog mlijeka
- 50 g mljevenih zobenih pahuljica
Preljev od malina:
- 300 g smrznutih malina
- 1 vrećica želatine
- 200 ml vode
- sirup od agave (po želji)
Krema od sira:
- 2 posna sira (500 g)
- 2 mjerice whey proteina (ja sam koristila okus vanilije, vi možete po želji)
- sok pola limuna
- limunova korica
- 2 vrećice želatine
- sirup od agave (po želji)
- 200 ml sojinog mlijeka
Postupak
Priprema podloge:
- Bjelanjke umutite.
- Promiješajte mljevene bademe i zobene pahuljice te dodajte u snijeg od bjelanjaka.
- Stavite peci na papir za pečenje na 200C na 10-ak minuta.
- Zagrijte zatim sojino mlijeko i prelijte žlicom ravnomjerno po podlozi da bude sočna i mekana
Preljev od malina:
- Želatinu stavite sa strane u 4 žlice vode.
- Smrznute maline stavite u malo vode i sladila po želji te ih pustite da zakuhaju.
- Maknite s vatre te otopite želatinu i umiješajte u maline.
- Prelijte preko podloge i ostavite u hladnjak da se ohladi.
Krema od sira:
- Mikserom sjedinite posni sir, proteine, sladilo i limunov sok.
- Želatinu iz vrećice ostavite da nabubri u 4 žlice vode.
- Za to vrijeme ugrijte 200 ml mlijeka.
- U vruće mlijeko dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
- Kada se malo ohladi smjesu dodajte smjesi sa sirom i lagano promiješajte sve mikserom.
- Kremu prelijte po podlozi od malina. Ostavite u hladnjak da se dobro ohladi.
*ukrasite po želji (svježim malinama, sjeckanim bademima ili lješnjacima)
Objavljeno 28.06.2023.