
Ekskluzivna ponuda
Uz malo truda
4 osobe
60min
Gljive, špinat, tri vrste sira i puno zdravih nutrijenata. Da, ovaj obrok jedan je od onih koji biste trebali uvrstiti u svoj meni redovitih obroka.
S obzirom na to da je u formi složenca, priprema ovog proteinskog jela ne bi vam trebala oduzeti puno vremena, a s obzirom na sastojke, vjerujem i da će vam okusom zasigurno odgovarati.
Idući put kad ne budete znali što za ručak, sjetite se ove ideje. Bit ćete nam neizmjerno zahvalni.
Sastojci:
- 230 g svježih gljiva
- 1/2 žličice usitnjenog češnjaka
- kokosovo ulje (u spreju)
- 300 g špinata
- 4 velika jaja
- 230 ml mlijeka
- 60 g feta sira
- 25 g parmezana
- 60 g usitnjene mozzarelle
- himalajska sol, papar

Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Gljive isperite pa ih tanko nasjeckajte. Usitnite i češnjak.
- Potom gljive, češnjak, prstohvat soli i papar stavite na tavu koju ste prethodno nasprejali kokosovim uljem.
- Gljive i češnjak pirjajte dok gljive ne postanu mekane i sva njihova vlaga ne ispari, oko 5 do 7 minuta.
- Vatrostalnu posudu u koju ćete sve slagati nasprejajte također uljem.
- Na dno posude stavite špinat koji ste prethodno osušili papirnatim ručnikom. Na vrh špinata stavite prethodno pirjane gljive, a na njih zdrobljenu fetu.
- U posudi sa strane umutite jaja, mlijeko i parmezan. Malo popaprite. Izlijte smjesu od jaja preko povrća i nadrobljene fete.
- Sve skupa stavite u pećnicu na 45 do 55 minuta, odnosno dok vrh složenca ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Objavljeno 18.03.2023.