Rapsodija okusa: Punjeni šampinjoni

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
2 osobe
30min

Šampinjone zapravo volim, plus odličan su izvor proteina, ali baš nekako uvijek zaboravim na njih. Neki dan sam ih ugledala i pomislila, to je to, danas ih pripremam za ručak...

Moram priznati i da jako volim one punjene verzija šampinjona, a ova s rajčicom i sirom, koja je ujedno i najjednostavnija mi je najdraža.

Evo kako ih pripremam. Jako je ukusno, brzo gotovo i naravno da koliko god ih pripremim, nikad ništa ne ostane za kasnije.

I da, uvijek ih pripremam za ručak jer mi gljive navečer teško sjednu na želudac i vjerujem da nisam jedina. 

Sastojci:

  • 12 većih šampinjona
  • 3 žlice naribane gaude ili sira po želji
  • 6 cherry rajčica
  • 1/2 žličice origana
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se ona grije vi se bacite na čišćenje šampinjona. 

Odvojite stabljike od klobuka, pa potom sitno nasjeckajte stabljike. Pomiješajte ih s naribanim sirom i origanom.

Zatim prepolovite cherry rajčice.

Oguljene klobuke premažite s malo maslinovog ulja. U svaki klobuk stavite pola rajčice, a zatim mješavinu sira, stabljika i origana.

Na pleh stavite papir za pečenje pa na njega slažite punjenje šampinjone. Pecite ih 20 minuta.

Jelo poslužite toplo. 

Objavljeno 29.09.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti