
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Proteinske čokoladice vole svi koji su ih barem jednom imali priliku probati. No, ono što ne volimo kad je riječ o proteinskim čokoladicama je njihova - cijena! Ako obratite pozornost na sastojke u proteinskim čokoladicama, pa potražite one bez dodanih šećera, bez umjetnih boja i slično - cijena će biti vrlo blizu cijeni toplog obroka.
No, to ipak ne znači da nećete jesti proteinske čokoladice. Rješenje: napravite ih sami! Čokoladice koje vam predlažemo imaju proteine i nutrijente koji podižu razinu energije poput orašastih plodova.
Savjet: Napravite veću količinu proteinskih čokoladica. Dugo mogu stajati pa ćete s većom količinom biti opskrbljeni ovim međuobrocima nekoliko dana.
Kikiriki proteinske pločice
Sastojci (za 10 pločica):
- 120 grama maslaca od kikirikija
- 250 ml bademovog mlijeka (može i zobeno)
- 80 g zobenog brašna
- 8 mjerica whey proteina s okusom vanilije
- 45 grama tamne čokolade (minimalno 75% kakaa)
- 50 grama pereca
- 1/2 čajne žličice stevije
- malo soli
Priprema:
U protvan stavite papir za pečenje. U blender ubacite maslac od kikirikija, bademovo mlijeko, sol i steviju pa miksajte na maloj brzini.
U posudu istresite whey protein i zobeno brašno i izmiješajte. Dodajte polako u blender u kojoj se vrti smjesa. Brzinu rada blendera malo ubrzajte pa ponovo vratite na sporu. Ugasite mikser i dodajte na što manje komadiće iskidanu čokoladu i perece. Promiješajte dobro žlicom pazeći da se čokolada što manje istopi ili smrvi. Smjesu istresite na protvan i poravnajte. Protvan stavite preko noći u hladnjak. Sljedeći dan narežite čokoladice koje su spremne za konzumaciju.
Proteinske pločice s jagodama
Sastojci (za 8 pločica):
- 60 g jagoda (može i smrznute)
- 60 g kokosovog brašna
- 60 g whey proteina (bez okusa ili vanilija)
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- malo bademovog mlijeka
- 80 g tamne čokolade (minimalno 75% kakaa)
Priprema:
Jagode stavite u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Dodajte kokos i whey proteine te ekstrakt vanilije, pa miksajte dok se sastojci ne sljube. Smjesu izlijte na protvan i izravnajte po vrhu pa stavite u hladnjak da se stvrdne.
Tamnu čokoladu stavite u posudicu i zagrijte dok ne postane tekuća. Protvan izvadite iz hladnjaka i narežite čokoladice. Svaku čokoladicu uvaljajte u otopljenu čokoladu i stavite na papir za pečenje. Sve ponovo vratite u hladnjak da se čokolada stvrdne.
Čokoladne proteinske pločice
Sastojci (za 8 pločica):
- 200 g zobenih pahuljica
- 120 g whey proteina (okus čokolada)
- 60 g kakao praha
- 150 g datulja
- 100 g oraha
- 130 g kokosovog brašna
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- sol voda, po potrebi
- 2 žličice usitnjenog zrna kakaa
Priprema:
U blender ubacite zobene i izmiksajte da se zobene usitne. Dodajte kakao prah i whey protein pa još malo izmiješajte. Datulje namočite u vodi da se lakše odstrani kora, odstranite je pa datulje narežite na kockice i ubacite u blender. Dodajte orahe, kokosovo brašno, ekstrakt vanilije i sok. Par oraha ostavite sa strane. Smjesu dobro izmiješajte dok ne postane ujednačena. Na kraju dodajte preostale orahe i zrnca kakaa i nježno izmiješajte žlicom. Smjesi dodajte vode dok ne dobijete željenu gustoću.
Smjesu istresite na protvan na kojem je papir za pečenje i poravnajte. Protvan sa smjesom stavite u hladnjak minimalno 2,5 sata. Narežite pločice i uživajte.
Proteinski brownie
Sastojci (za 10 brownieja):
- 250 g crnog graha iz konzerve
- 2 žlice kakao praha
- 40 grama sitnih zobenih pahuljica
- 40 g kokosovog maslaca
- 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žličice praška za pecivo
- 120 g tamne čokolade (usitnjene na što manje komadiće)
- 1/4 čajne žličice soli
- 1 žlica meda
- stevija, po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Sve sastojke osim smrvljene čokolade stavite u zdjelu i dobro izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte komadiće čokolade i promiješajte žlicom. Smjesu istresite na protvan obložen papirom za pečenje. Pecite 15-18 minuta na 180 stupnjeva, a potom još 10 minuta ostavite da se hladi prije rezanja. Ako vam se čini da brownies nisu pečeni ostavite ih preko noći u hladnjaku da se stvrdnu.
Brze proteinske pločice
Sastojci:
- 300 g sitnih zobenih pahuljica
- 120 g whey proteina od vanilije
- 120 g rižinih pahuljica
- 1/4 čajne žličice himalajske soli
- 120 g maslaca od kikirikija ili badema
- 1 žlica meda ili neko tekuće sladilo
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 žlice kokosovog ulja
- 120 g tamne čokolade (usitnjene na što manje komadiće)
Priprema:
U protvan stavite papir za pečenje. Zobene pahuljice u blenderu usitnite gotovo do teksture brašna. Umiješajte zobene pahuljice, whey protein, rižine pahuljice i sol te dobro promiješajte. Dodajte kikiriki / bademov maslac, med i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. Ako vam se smjesa čini pregustom, dodajte malo zobenog mlijeka.
Smjesu istresite na protvan i poravnajte po vrhu. Smjesa treba biti izrazito čvrsta i kompaktna. Protvan stavite u hladnjak na 16-ak minuta nakon čega je izvadite i izrežite na pločice željene veličine.
Čokoladu stavite na izvor topline da se otopi. Prelijte čokoladu preko brownieja pa ponovno vratite u hladnjak da se čokolada stisne. Uživajte!
Objavljeno 22.02.2022.